Šport 2014. 10. 29.

BASKET: Svit si berie z Komárna prehru

Basketbalisti nechali zabudnúť na Inter, Svit ide domov s prehrou. 

Na palubovke v Komárne sa opakoval priebeh zo soboty. Obuvníci si vypracovali náskok 8:2 po trojkách Kozlíka a Jankoviča. Na to ale Sviťania zlepšili hru a v priebehu pár minút otočili na 8:13. Šokovaní Komárňania si brali oddychový čas. Až do konca prvej štvrtiny bolo skóre vyrovnané, domácim pomohol aj technický faul, ktorý inkasoval Coley.

V druhej štvrtine sa odohrala rozhodujúca časť zápasu. Po trinástich minútach hry bolo 28:28, po osemnástich upravoval Bannister trojkou na 46:31. Posledné tri útoky polčasu Komárňania nevyužili, Svit znížil na rozdiel desiatich bodov.

V druhom polčase pálili Komárňania jednu trojku za druhou a vďaka tomu si vybudovali šestnásťbodové vedenie – v dvadsiatej štvrtej minúte bolo 57:41, Alawoya zvyšoval na 61:43. Na konci tretej časti hry ale Sviťania dokázali stiahnuť na 61:55 a zápas mal opäť náboj. Ten vydržal až do tridsiatej siedmej minúty, kedy Marek Kozlík trafil tretiu zo svojich štyroch trojok a upravil na 79:66. O minútu na to, keď Iskra znížila na rozdiel siedmich bodov, trafil štvrtú a bolo po zápase.

Komárno tak v kvalitnom zápase zaknihovalo dôležitú výhru nad medailovým ašpirantom.

MBK Rieker COM-therm Komárno – Iskra Svit 83:72 (46:36)
Najviac bodov: Alawoya 20, Kozlík 17, Bannister a Jankovič po 14 – Smajlagič 19, Coley 18, Jackson 16, 550 divákov
Kompletné štatistiky nájdete tu.

(ahojkn, foto: K. Scholtz)