Mesto 2014. 10. 31.

Bomba na Gazdovskej ulici?

V jednom paneláku na Gazdovskej ulici našli predmet podobný bombe – dozvedeli sme sa z facebookovej stránky Delta.

Obyvateľov domu vysťahovali a okolie bolo uzavreté. Náš spravodajca je na ceste na miesto. Onedlho môžeme poskytnúť viac informácií.

10:45

Na základe čerstvých informácií našli bombu v strede Gazdovskej ulici. Vyprázdnili celý vchod patriaci k číslu 30, všetkých obyvateľov vyviedli z domu. Takmer celé okolie uzavreli od vodárenskej veže až po Cintorínsky rad. Dopravu a chodcov riadi polícia. Na oboch stranách premávku blokuje polícia a proti chodcov vytiahli pásku.  O ďalších podrobnostiach zatiaľ nemáme presné informácie.

12:00

Gazdovská ulica je opäť prejazdná tak pre dopravu, ako pre chodcov. Polícia opustila oblasť. Oficiálne vyjadrenie k prípadu vydajú neskôr.

14:15

Oficiálne vyjadrenie:

Dnes ráno o 08.00 hodine bolo na operačné stredisko v Komárne prijaté oznámenie o tom, že na Gazdovskej ulici v Komárne je pred obytným blokom podozrivá plechová krabica s blikajúcim svetielkom. Policajti miesto zaistili a z bytov evakuovali obyvateľov. Na miesto bol vyslaný pyrotechnik a experti z Kriminalisticko-expertízneho ústavu. Podozrivý predmet bol zaistený a bude podrobený expertíze. Kriminalistom z Komárna sa podarilo zistiť zhotoviteľa tohto zariadenia. Momentálne podozrivého 28 ročného muža z Komárna k veci vypočúvajú. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy.- Mjr. Mgr. Božena Bruchterová, Hovorkyňa KR PZ Nitra

foto: Sylvia Dubranová
foto: Sylvia Dubranová
foto: Lucia Pinke
foto: Lucia Pinke

 

Lakók evakuálás közben (kép: Jakab István)
foto: S.U.

(Zdroj: Delta, Foto: Delta)