Mesto 2012. 11. 17.

Bývalý príslušník polície z Komárna prijal trest za korupciu

Trest tri roky odňatia slobody podmienečne, peňažný trest štyritisíc eur a päťročný zákaz činnosti spojenej s výkonom právomoci verejného činiteľa dostal dnes za korupciu bývalý príslušník polície Erik Fekete z Komárna.

FOTO: Ilustračné, sxc.hu

Ku skutku sa priznal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú schválil senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.

Podľa nej Fekete ako príslušník Úradu boja proti organizovanej kriminalite korupciu spáchal s kamarátom, tiež bývalým policajtom Petrom Keszánom. Ten oslovil istého muža, ktorý bol podozrivý z podielu na krádeži traktora, že jeho vec sa nebude preverovať, ak Feketemu s Keszánom dá desaťtisíc eur.

Keszán polovicu z požadovaného úplatku začiatkom februára pri rybníku v Kolárove-Častej prevzal. Fekete tým spáchal zločin prijímania úplatku ako verejný činiteľ cez sprostredkovateľa. Jeho kamarát Keszán tiež skutok priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu, ktorú ešte musí schváliť súd.

Podľa verdiktu súdu Fekete sa musí počas skúšobnej štvorročnej lehoty podmienečného odsúdenia podrobiť nielen probačnému dohľadu súdneho úradníka, ale i programu sociálneho výcviku. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

TEXT: SITA