Šport 2014. 11. 18.

VOLEJ: Cez víkend sme nestratili ani set!

Dvoma víkendovými zápasmi pokračovala extraliga volejbalistob. Najprv sme doma privítale v sobotu Starú Ľubovňu, ktorej sme nedali šancu a po výsledku 3:0 sme sa radovali z víťazstva. Podobne sme zvládli aj zápas vKošiciach, keď po výborných prvých dvoch setoch sme našu skvelú hru potvrdili aj v tom treťom a zaslúžene sme vyhrali 3:0.

Sobota, 13.kolo: Spartak VKP Komárno –  VKM Stará Ľubovňa 3:0 (25:23, 25:19, 25:21)
79 min, rozhodovali: Sloboda a Pivarček, 200 divákov.
Spartak VKP Komárno: Hollý 3, Horník 13, Hinduliak 4, A. Patúc 11, Kišš 3, Pělucha 2, libero Ľ. Nemec (Z. Németh 6, Demčák 1, Ferencz 1, Demeter 8, Százvai 0). Tréner: D. Oravec.
VKM Stará Ľubovňa: S. Lampart 2, Malachovský 9, Fecko 9, Lacek 8, Buvalič 3, Matušovský 5, libero Medrzyk (Boháč 5). Tréner: J. Senko.

Hostia zahrali v Komárne výborný prvý set. Neustále síce doťahovali malý náskok Komárna, no stav bol 11:11, neskôr 18:16 pre domácich, no Stará Ľubovňa dokázala nielen vyrovnať, ale dostať sa aj do vedenia 21:19. Komárno však vyrovnalo a zabralo v pravý čas, vyrovnalo na 22:22 a potom už nemalo problém získať prvý set. Ten druhý bol obdobný ako prvý, aspoň zo začiatku. Hostia viedli 7:6, ale nasledoval obrat na stav 11:8, až si za stavu 18:14 musel vziať tréner Senko oddychový čas. Ten im však nepomohol a domáci už s prehľadom získali aj druhú časť hry. Počas tretieho setu si Komárno neustále udržovalo mierny náskok, až odskočilo na 15:9. Potom ešte hostia znížili na 13:16 a 20:22 z ich pohľadu, no Komárňania už z rúk víťazstvo na nulu nepustili, keď do víťazného konca stretnutie doviedla lavička a mladí odchovanci Komárna.

Daniel Oravec (tréner Komárna):„V tomto zápase sme boli veľkými favoritmi. Dnes sme spokojní jedine s víťazstvom, no nie s predvedenou hrou. Pred zápasom sme si povedali, aby sme hrali tak, aby dostali šancu všetci hráči, keďže sme si chceli ušetriť trošku síl na zajtrajší zápas v Košiciach. Žiaľ, prvý set tomu nenapovedal. Ale predpokladal som, že sa tak stane. Chalani mali do obeda fitness, čiže tá únava tam ešte na hráčoch bola. Postupne sme sa z toho dostali, nakoniec to pekne gradovalo, že prakticky lavička dohrávala celý zápas, víťazný set a aj celé stretnutie. Chceli sme síce viac pošetriť kľúčových hráčov, no aj tak si myslím, že v treťom sete ukázali aj ostatní hráči, že volejbal vedia hrať, bojovali a oni doviedli zápas do víťazného konca.“

Ján Senko (tréner Starej Ľubovne): „Dnes sme si to pobabrali sami, pretože sme vyprodukovali veľmi veľa nevynútených chýb, čo súper jednoznačne využil. Bola badateľná aj vyššia agresivita v útoku u súpera ako u nás, bolo to vidieť aj v čase, kedy sme mohli získať prvý set. Dopustili sme sa zbytočných chýb, mnoho lôpt sme zahadzovali do autu, čo rozhodlo. Kľúčový bol prvý set, ktorý sme mali dobre rozohratý, no naše zbytočné chyby nás stáli set. Potom už mužstvo hralo tak, ako keby si neverilo. Ale ja mojim chlapcom verím, dúfam, že v ďalších bojoch budeme hrať lepšie ako dnes.“

 

Nedeľa, 14.kolo: VK KDS Šport Košice – Spartak VKP Komárno 0:3 (15:25, 14:25, 20:25)
67 min, rozhodovali: Porvazník a Höger, 200 divákov.
VK KDS Šport Košice: Maroš Sopko 2, Vokál 13, Savio 6, Škvarek 0, R. Németh 4, Kríž 1, libero Haky (Nagy 0, Gurňák 1, Šimoňák 0). Hrajúci tréner: R. Škvarek.
Spartak VKP Komárno: Hollý 6, Horník 7, Hinduliak 1, A. Patúc 14, Kišš 9, Pělucha 6, libero Ľ. Nemec (Z. Németh 1, Demčák 2, Ferencz 0, Demeter 6). Tréner: D. Oravec.

Domáci začali veľmi zle a už v prvom sete za stavu 0:4 museli brať oddychový čas. Celý set  potom už len doťahovali a prehrali zaslúžene. To isté sa opakovalo aj v druhom sete. Tretí set bol od začiatku v rukách domácich a zdalo sa , že Komárno tento set naozaj nezvládne, ale za stavu 16:11 sa všetko zmenilo. Košičania opäť nepotrápili favorita.

Radoslav Škvarek, tréner VK KDS Šport Košice: „Prvé dva sety sme úplne nezvládli, pritom sme si v kabine povedali, že práve v týchto musíme zabrať. V treťom sete sme pritlačili a viedli sme až do stavu 16:11, neviem, či sme si mysleli, že set je už náš, ale po timeoute sa to všetko obrátilo. Nerozumiem tomu.“

Daniel Oravec, tréner Spartak VKP Komárno: „Prišli sme do Košíc potvrdiť úlohu favorita. Prvé dva sety boli jasne v našej réžii. V treťom sete sme stratili v úvode koncentráciu, čo domáci využili až do stavu 16:11. Po technickom timeoute sa skóre obrátilo v náš prospech, vyrovnali sme a víťazstvo sme si už nenechali ujsť.“

Najbližšie sa naši volejbalisti predstavia opäť doma už tento víkend. V sobotu so začiatkom o 18.00 hodine privítame VK Slávia Svidník. Príďte do komárňanskej športovej haly, naši chlapci sa odvďačia bojovným výkonom, ktorý určite bude stáť za to! Komárno, do toho!

(vkspartak.sk)