Mesto 2013. 07. 18.

Komárňania si z Číny nechali poslať dve kilá drog

Komárňania prevzali balík, prevzala si ich polícia.

FOTO: Ilustračné
FOTO: Ilustračné

Colníkom sa podarilo odhaliť a zaistiť zásielku drog, ktoré by mali na čiernom trhu hodnotu 19.000 eur. Drogy sa nachádzali v 2,5-kg balíku z Číny, ktorý si mal prebrať slovenský občan z Komárna. S pomocou spoločníka ho mal následne dostať do Maďarska.

Ako konkretizovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, colníci zadržali vo štvrtok 4. júla v Komárne zásielku s obsahom bieleho prášku. „Expertíza preukázala, že ide o alfa-PVP, látku s podobnými účinkami ako metamfetamín,“ uviedla Macíková. Ako dodala, na našom území táto látka nespadá pod zákon o omamných a psychotropných látkach. „Biely prášok však nemal skončiť na Slovensku, bol určený pre maďarský trh, kde je dovoz alfa-PVP trestný,“ vysvetlila hovorkyňa.

Finančná správa preto svoju akciu koordinovala s maďarskými policajnými orgánmi. Pod dohľadom slovenskej polície sa uskutočnilo prevzatie zásielky. Od kuriéra si balík prebral najprv László T., od neho zasa Tibor M. – posol, ktorý mal zásielku prepraviť v osobnej batožine autobusom do obce Komárom v Maďarsku.

Tam už Tibora M. zadržala aj so zásielkou maďarská polícia, ktorá ho obvinila z nedovoleného dovozu omamnej a psychotropnej látky. „Obvinený sa v súčasnosti nachádza vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku,“ dodala Macíková.

TEXT: TASR