Mesto 2014. 07. 12.

Mašer z Komárna tiahne na západ

V Rakúsku spôsobil pohoršenie ochrancov práv psov.

Poznáte ho. Jazdil po Komárne na svojskom vozíku, ťahaný psím záprahom. Za roky v uliciach sa stal súčasťou mesta, svojím zjavom dokázal vyčarovať úsmevy na tvárach ľudí, no aj pochybnosti o tom, že sa psom dostáva dostatok pozornosti. Už si ho pomaly nikto ani nevšímal.

Po dlhom čase sa ale rozhodol, že sa z neznámych príčin vyberie na západ. Videli ho v Dunajskej Strede a pri Bratislave prešiel hranice do Rakúska.  Tam ale spôsobil ošiaľ a vzbudil pozornosť, akej sa mu u nás nedostalo – pozornosť ochrancov psích práv.

Podľa informácií internetového portálu Heute.at sa usídlil v mestečku Hainburg, iba štyri kilometre za slovensko-rakúskymi hranicami. Za obchodom miestnej benzínovej pumpy si postavil prístrešok, a okoloidúcich prosil o pivo. Nesprával sa agresívne, no šestica jeho švornohých priateľov bola uviazaná na vodítku celé dni, bez prístrešku v teple i daždi. Muž dokonca otvorene priznáva, že  si zarába predajom šteniatok. A to sa nepáčilo miestnym zeleným.

Oslabené psy – z nich dve feny dokonca tehotné – však nomádovi nevzali. Polícia ani miestna samospráva ho totiž vraj nenašla a tak ostáva ochrancom zvieracích práv iba zúriť. Podľa všetkého sa vyberie ďalej na západ. Bon voyage!

Screenshot 2014-07-12 10.38.46

FOTO: Peter Kolárčik