Mesto 2013. 03. 27.

NAJLEPŠIA ADRESA V KOMÁRNE – PRI DUNAJI 1.

Prichádzajúci cez Alžbetin most z Maďarska do Komárna doteraz videli opustenú nedokončenú budovu ako prvé. To sa teraz zmení. Vďaka spoločnosti DECART s.r.o. sa tu uskutoční najnovšia unikátna nábrežná výstavba, obytný dom Duna 1. s 27 bytmi. Od leta bude pri vstupe do Komárna dominantou moderná nábrežná budova. Konečne!

duna2

Prečo „nábrežie Dunaja“? pýtam sa Ferenca Vargu, majiteľa DECART s.r.o., investora stavby. Ešte predtým, ako by som mohol rozvinúť otázku, už aj prichádza odpoveď.
Preto, lebo bývať bezprostredne na nábreží Dunaja je jedna z najlepších možností, čo viem aj z vlastnej skúsenosti. Najdominantnejšia rieka Európy je všade stredobodom rozvoja miest. Jej úloha a potenciál je naozaj unikátny.

Čo je najdôležitejšia časť úspechu rozvoja nehnuteľnosti?
K rozvoju nehnuteľnosti treba tri veci: location, location, location. Najdôležitejší je výber miesta, ktorý určuje všetky ostatné fázy stavby. Aj tu, v prípade Duna 1. to nebude inak – premenu podrobíme v prvom rade dunajskej panoráme. Z každého jedného bytu je dobrý výhľad na našu starú rieku. Ďalej most, zeleň Alžbetinho ostrova, záhradky a v poslednom rade mesto Komárno. Náš slogan nás viaže, veď ide o „NAJLEPŠIU ADRESU V KOMÁRNE!“

Na webovej stránke www.duna1.sk dlho vymenovávajú odpovede na otázku „prečo a komu sa tu bude dobre bývať“. Aká je teda cieľová skupina?
…tí, ktorí naozaj „žijú“ život. Radi behajú, bicyklujú, jazdia na kolieskových korčuliach, člnkujú, hrajú futbal, alebo v zime korčuľujú. Tieto možnosti sú dané už pri výstupe z domu. Nehovoriac o tých, ktorí sa venujú rybolovu, denne sa prechádzajú, alebo by si len radi sadli na breh Dunaja v jedno príjemné slnečné jarné dopoludnie so svojim partnerom, deťmi, či s vnúčatami. Všetky podmienky sú tu dané v bezpečnom prostredí, v našom meste sa nachádzajú výhradne len tu. Ďalej sú tu vynikajúce možnosti dopravy – cestná, železničná a vodná (lodný prístav sa napríklad nachádza 10 metrov od budovy).

 

[juicebox gallery_id=“2″]

 

Teraz už hovorme o budove, o bytoch, veď sa predsa jedná o výstavbu a predaj bytov, že? Alebo nie?
Znova môžem dať dve odpovede: prvá je ÁNO, staviame byty a zákazníci ich kupujú. Tieto byty samozrejme zodpovedajú najnovším trendom, sú vytvorené moderne a vkusne. Stavebné materiály a prevedená práca sú prvej triedy, slnečné svetlo je zaručené. TV – internet – klimatizácia je pripravená, výber dlažby, obkladačiek, parkiet, tapiet a sanitárnych zariadení je individuálny. Všetko, čo sme vymenovali je veľmi dôležité, my ich zabezpečujeme hotové na kľúč už v základnej cene.
Avšak. Druhá odpoveď je, že sa nesústredíme len na byty, ale aj na vytvorenie „spoločného životného prostredia“ – v tomto novopostavené nehnuteľnosti ďaleko prevyšujú už užívané, alebo obnovené nehnuteľnosti. Zbytočne mám totiž krásny byt, keď sa fasáda domu rozpadáva, nie je bezpečný výťah, nemám kde zaparkovať svoje auto, režijné náklady stúpajú do závratných výšok, svojich susedov počujem príliš hlasno, zber odpadkov je hrozný… Tomuto predísť, vyhnúť sa a vyriešiť to, to je najtvrdším orieškom počas vývoja nehnuteľností. My sa na riešenie týchto záležitostí podrobne sústredíme, ako i najviac investujeme, nakoľko obzvlášť dobré životné prostredie môže zabezpečiť spokojnosť kupcov, neskôr majiteľov bytov.

Najdôležitejšia otázka: aké byty a za aké ceny?
Ponuku bytov máme rôznorodú: od prízemného bytu s priľahlou záhradkou až po byty na štvrtom poschodí s prekrásnou panorámou. Od dvojizbového až po päťizbový s tromi terasami. Čo sa týka rozlohy, od 58 po 163 metrov štvorcových. Záujemcovia si môžu vybrať zo 14 typov pôdorysov.
Široká škála platí aj čo sa týka našich cien: od 740 EUR/m2 do 1 130 EUR/m2 + DPH. Náš najlacnejší byt je za cenu 45 800 EUR + DPH a najdrahší 147 000 EUR + DPH.
Ten, kto je len trocha náročný na svoje životné prostredie, na svoj domov, ten si tu na nábreží Dunaja určite nájde vhodné bývanie pre seba, čo sa týka rozlohy a aj ceny. Samozrejme, k tomu ale je ale potrebná osobná konzultácia a osobná návšteva budovy.

Aký je postup kúpy?
Po výbere bytu sa uzavrie zmluva, zaplatí sa 10%-ná záloha, potom v júli po ukončení a odovzdávaní stavby sa zaplatí konečná suma a v auguste sa môže sťahovať do slnečného bytu.