Región 2013. 10. 19.

Osobný vlak zdemoloval traktor, vodiča prevážali vrtulníkom

Na trati medzi Komárnom a Bratislavou sa stala vážna dopravná nehoda. Vlak spoločnosti RegioJet narazil do cez trať prechádzajúceho traktora s vlečkou. Stalo sa tak na priecestí bez závor pri obci Zemianska Olča.

Vodič traktora zatiaľ z nezistených príčin vyšiel aj s vozidlom na priecestie práve v momente, kedy sa blížil osobný vlak. Rušňovodič už nedokázal rútiaci sa kolos zabrzdiť a do traktora nabúral zboku, pričom ho značne poškodil. Svedkovia hovoria, že traktorista zastavil na stopke pred priecestí, no potom sa z nevysvetliteľných príčin pohol a vošiel vlaku priamo do cesty. Rušňovodič, ako je zvykom, trúbil už dlho pred priecestím.

39 ročný vodič traktora z Iže utrpel vážne zranenia, na mieste zasahovala jednotka rýchlej zdravotnej pomoci. Vodiča po základnom ošetrení museli vo vážnom stave prepraviť vrtulníkom nitrianskej pobočky vrtulníkovej záchrannej služby. V súčasnosti by mal ležať vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch.

Cestujúci vo vlaku neutrpeli vážnejšie zranenia, iba šok. O dokončenie ich cesty sa postarala privolaná náhradná autobusová doprava.

Cestu uzavreli z oboch strán, RegioJet vypravoval náhradnú autobusovú dopravu. V Súčasnosti je už trať medzi Komárnom a Bratislavou prejazdná a vlaky premávajú bez obmedzenia.

FOTO: markiza.sk