Mesto 2014. 04. 08.

Pôrodnica v komárňanskej nemocnici je najlepšia v kraji

Pôrodnicu Všeobecnej nemocnice v Komárne ohodnotili mamičky v rámci projektu Sprievodca pôrodnicami ako najlepšiu v Nitrianskom kraji a v rámci Slovenska ju považujú za siedmu najlepšiu.

Kolektív gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, ktorého súčasťou je aj novorodenecké oddelenie, si dôveru mamičiek veľmi váži. „Nesmierne nás potešili výsledky hodnotenia kvality pôrodníc. Smerodajné je pre nás predovšetkým hodnotenie mamičiek,“ povedal primár oddelenia František Tóth o projekte, ktorý v sebe spája profesionalitu kolektívu, kvalitu poskytovaných služieb a postoj k pacientom.

Dlhodobá spokojnosť mamičiek sa odzrkadľuje aj v každoročnom náraste počtu pôrodov. V roku 2013 sa na gynekologicko-pôrodníckom oddelení narodilo 756 detí, v roku 2012 to bolo 715.

V mene vedenia nemocnice sa chcem poďakovať nielen všetkým mamičkám, ktoré si vybrali našu nemocnicu, ale aj celému kolektívu gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia, ktorý má najväčšiu zásluhu na tomto pozitívnom výsledku,“ uviedol riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš. Podľa jeho ďalších slov nemocnica chce aj naďalej zlepšovať poskytované služby a podmienky na oddelení.

Komárňanská nemocnica by sa chcela v blízkej budúcnosti uchádzať o titul Baby Friendly Hospital (Nemocnice priateľské k deťom) ako znak toho, že potreby mamičiek a ich detičiek patria medzi priority tejto pôrodnice,“ uzavrel riaditeľ.

(zdroj: sme.sk, foto: nadaciakrizovatka.sk)