Región 2014. 10. 08.

Spoznávali sme naše hlavné mesto

Už niekoľko rokov je na našej škole tradíciou, že  štvrtáci sa začiatkom októbra vyberú na exkurziu do hlavného mesta. O Bratislave už vedia veľa dôležitých a zaujímavých informácií získaných na hodinách vlastivedy, no v skutočnosti z rodinných výletov poznajú väčšinou iba kiná, nákupné centrá a McDonald´s….

   Tohtoročné jesenné, chladné  a hmlisté počasie dodávalo akúsi magickú atmosféru prechádzke historickými chodníčkami Bratislavy.  Prechádzku chodníkom našich kráľov a kráľovien sprevádzalo zaujímavé a pútavé rozprávanie sprievodkyne. Pri každom zastavení históriou, žiaci hľadali správne „indície“ na vyriešenie tajničky. Dopátrať sa čo najrýchlejšie k všetkým indíciám a vyriešiť správne tajničku, držalo žiakov  v napätí a ani netušili, koľko nových informácií sa o histórii, ale aj súčasnosti hlavného mesta dozvedeli a koľko nových miest v Bratislave spoznali. A správne vyriešenie  tajničky po trojhodinovej prechádzke históriou bol super zážitok .A aj počasie  sa s nami po celý deň hralo, lebo z chladného a hmlistého rána bol nakoniec deň krásny, plný slnka.

 Myslím si, že tieto vedomosti, získané takouto netradičnou zážitkovou formou si budú žiaci pamätať určite veľmi dlho.

„Boli sme sklamaní, že nás pani učiteľky nezobrali do McDonald´su, ale tešilo nás, že vieme zase o niečo viac o našom hlavnom meste. A to sa ráta!“    /Esther  4.B/

                        

 Mgr. Katarína Ďurčová
ZŠ J. A. Komenského, Komárno