Mesto 2013. 12. 31.

Ťažko zranený deduško (89) ležal na chodníku v Kolárove, bosý a vyzlečený

Zakrvaveného dôchodcu našiel v Kolárove pred svojim domom o šiestej ráno muž, ktorý šiel do práce. Tvrdil vraj, že sa asi zranil sám, čo však robil na ulici vyzlečený a bosý už nevedel. Prípadom sa teda zaoberá polícia.

Celý zakrvavený a bosý ležal 89-ročný dôchodca na chodníku, až kým ho ráno o šiestej nenašiel jeho sused. „Išiel som von z garáže a zbadal som niečo na chodníku. Najprv som si myslel, že to je pes,“ povedal sused, František Gombai.

Až reflektory auta, ktorým šiel do práce, v rannej tme odhalili, že ide o človeka. „Bol na chodníku, v trenírkach a mal na sebe len jednu košeľu. Pýtal som sa ho po slovensky aj maďarsky, čo sa mu stalo. Nevravel nič a vtedy som si všimol, že krváca,“ dodáva sused, ktorý dôchodcu našiel.

Okamžite preto volal záchranku aj policajtov. Starého pána previezli do nemocnice. „Utrpel ťažké zranenie – zlomeninu druhého krčného stavca. Vzhľadom na jeho vek je to veľmi vážne poranenie. Mal ešte povrchové poranenia na rukách a predlaktiach a ľahké omrzliny,“ upresnil rozsah.

Starý pán vraj tvrdil, že mu nikto neublížil a zranil sa náhodou sám. Zranený dôchodca šiel ulicou približne 100 metrov od svojho domu až na miesto, kde ho našli. Kto mu spôsobil zranenia a ako sa tam dostal zostáva predmetom vyšetrovania.

(zdroj a ilustračné foto: noviny.sk)