Mesto 2013. 12. 02.

Ubránila sa lupičovi a pomohla pri jeho zatknutí

Útočník udrel nečakane, stiahol ju na zem, vzal do rúk kabelku a chcel s ňou ujsť. Dovtedy neznámy páchateľ však nevedel, že po sérii obdobných krádeží narazil na mamu policajta, ktorá bola veľmi dobre pripravená. „Stále chodím v strede cesty, lebo sa bojím. Nikoho som nevidela, útočník musel prísť zboku,“ povedala pre televíziu JOJ pani Zuzana.

Scéna sa odohrala na druhom sídlisku za bieleho dňa. Aj to pomohlo policajnej hliadke ho po chvíli vypátrať. Podľa slov Zuzany s ňou páchateľ chvíľu zápasil, potiahol ju po zemi asi desať metrov a keď videl, že nemá šancu, ušiel. V tom momente hľadala Zuzana mobilný telefón, ktorým kontaktovala syna. „Vedela som, že je v službe,“ vysvetľuje.

Hliadka bola na mieste veľmi rýchlo. Telefonát so synom- policajtom stále pokračoval a vďaka tomu mohla Zuzana navigovať hliadku za páchateľom. Tomu sa nepodarilo ujsť dolapeniu. „Keď prišiel syn objal ma a povedal, že som veľká hrdinka,“ dodala Zuzana.

Polícia zistila, že ide o muža, ktorý podobné prehrešky vykonával aj v minulosti. „Podarilo sa nám odhaliť a preukázať závažnú sériovú trestnú činnosť,“ povedal Dušan Dragúň, riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Komárne. 24 ročný Jozef v októbri okradol o kabelku ženu na cintoríne a pred niekoľkými dňami pred železničnou stanicou ďalšiu. Tam ho dokonca zachytila bezpečnostná kamera.

V minulosti trestaný Jozef sa tak takmer s určitosťou dostane opäť za mreže.  „V minulosti už bol trestne stíhaný a za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 3 až 8 rokov,“ dodal Dušan Dragúň.