Región 2014. 06. 20.

V Hurbanove vodič nafúkal rekordných štyri promile

Vo štvrtok 19. júna v okrese Komárno policajti odhalili dvoch opitých vodičov.

Krátko pred piatou hodinou ráno kontrolovali policajti komárňanskej mýtnej polície výber elektronického mýta pri osade Čerhát. Vzhľadom k tomu, že vodič nákladného vozidla Scania javil známky požitia alkoholu, podrobili ho dychovej skúške. Jej výsledok? 0,73 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, v prepočte 1,58 promile.

52-ročného vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na jeden rok.

Komárňanskí dopravní policajti riešili v ten deň aj prípad ďalšieho opitého vodiča. Asi o tretej hodine popoludní v Hurbanove kontrolovali vodiča Škody Fabia. V jeho dychu namerali rekordných 1,94 mg/l alkoholu – 4,04 promile, za čo ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Títo opití vodiči našťastie nespôsobili žiadnu tragédiu. Zrejme si dlhšiu dobu za volant nesadnú, alebo sa budú pozerať na cestnú premávku spoza mreží.

V kraji pri dopravných nehodách zahynulo 21 osôb, 34 osôb sa zranilo ťažko a 256 ľahko. Až 49 dopravných nehôd zavinili vodiči pod vplyvom alkoholu.

(zdroj: sme.sk, foto: tasr.sk)