Mesto 2014. 09. 23.

V pevnosti sa točí americký fimový trhák

V komárňanskej pevnosti sa točí americký filmový trhák. Spectral je sci-fi a špeciálny tím v ňom bojuje s votrelcami, ktorí napadli New York.

fotó: Jakab István)
(foto: Štefan Jakab)

Americký štáb má 350 členov a v Komárne má nakrútiť záverečnú scénu filmu. Natáčanie v exteriéroch bude trvať tri dni.

Tím Americkej produkčnej spoločnosti Legendary Pictures má na svedomí filmy ako sú Batman begins, Supermanov návrat, 300, Hangover, Počiatok, či Godzila.

V novom filme, ktorý by mal mať premiéru v roku 2016, si zahrá Emily Mortimer (Hugo a jeho veľký objav, Newsroom), Bruce Greenwood (Star Trek, Ja, Robot, Deja Vu), James Badge Dale.(World War Z, IronMan 3) a Max Martini (Pacific Rim). Režisér filmu je Nic Mathieu.

Emily Mortimer
Emily Mortimer v seriáli Newsroom.
Bruce Greenwood
Bruce Greenwood v trháku Star trek

Filmári si najali malý slovenský štáb a niekoľko lokálnych firiem z Komárna. Lokalitu si vybrali práve kvôli atraktivite komárňanskej pevnosti. Najprv videli fotky a potom boli na obhliadke priestorov aj osobne.

James Badge Dale
James Badge Dale
 Max Martini.
Max Martini vo filme Pacific Rim

UZÁVIERKA MIESTNYCH KOMUNIKÁCIÍ

V čase od 05.00 hod. 23.septembera do 05.00 hod. 26. septembra bude uzatvorená Elektrárenská cesta vedľa pevnostného systému z dôvodu nakrúcania filmu. Taktiež bude uzatvorená betónová plocha pri Váhu, kde bude počas nakrúcania zriadená pristávacia plocha pre vrtulník.

(foto: Pinke László)
Americký štáb má 350 členov a v Komárne má nakrútiť záverečnú scénu filmu. (foto: László Pinke)

VIDEO TA3: