Šport 2014. 11. 10.

VOLEJ: Vezieme si cennú výhru z Nitry!

V sobotu bolo na programe 12.kolo extraligy volejbalistov, v ktorom Komárno cestovalo na pôdu stále sa zlepšujúcej Nitry. Po výhre 3:1 sme si však mohli pripísať veľmi cenné víťazstvo a všetky body.

VK Ekonóm SPU Nitra – Spartak VKP Komárno 1:3 (18:25, 18:25, 25:22, 23:25)
97 min, rozhodovali: Kováč a Svorenčík, 180 divákov.
VK Ekonón SPU Nitra: Porubský 4, Sťahuliak 15, Ludha 17, Marciš 4, Mikušovič 1, Hoďák 8, libero Turis (Petrík 0, Galandák 2, Hláčik 9). Tréner: M. Henček.
Spartak VKP Komárno: Hollý 2, Horník 26, Hinduliak 11, A. Patúc 12, Kišš 4, Pělucha 6, libero Ľ. Nemec (M. Patúc 0, Demeter 2). Tréner: D. Oravec.

V prvych dvoch setoch bolo Komárno jednoznačne lepšie. Domáci robili veľa nevynútených chýb a z toho Komárno ťažilo a získavalo bod po bodíku, preto zaslúžene sa dostalo do vedenia 2:0 na sety. V treťom sete sa Nitra zlepšila na podaní a v obrane, čo využila na zisk tohoto setu. V tom štvrtom boli domáci v psychickej výhode a dobre začali nielen set, ale vyhrávali dokonca aj 16:12. Potom sa však dostali k slovu aj Komárňania, ktorí vyrovnali na 18:18 a v dramatickej koncovke zvládli nielen štvrtý set, ale aj celý zapas. Keďže mužstvo Nitry sa neustále zlepšuje, toto víťazstvo si musíme veľmi vážiť a preto je nadmieru a veľmi cenné.
Marek Henček, tréner Nitry:

„Prvé dva sety boli v réžii Komárna. My sme robili veľa nevynútených chýb na to, aby sme boli úspešní. V treťom sete sme sa zlepšili či na podaní či obrane hlavne v poli a menej sme kazili. V tomto sete sme boli jednoznačne lepšie mužstvo na ihrisku, škoda tej koncovky štvrtého setu.“

Edmund Németh, asistent trénera Komárna:

„Bol to celkom slušný extraligový zápas. V prvých dvoch setoch sme dominovali, potom však začali mladí Nitrania do toho búšiť, šli aj do rizika a darilo sa im. Nakoniec sme však zaslúžene vyhrali.“

Nasledujúci víkend nás čaká opäť cestovanie, najmä teda v nedeľu. Ale ešte predtým sa v sobotustretneme doma s mužstvom z východu Slovenska, keď s netradičným začiatkom o 15.00 hodineprivítame družstvo VKM Stará Ľubovňa. V nedeľu potom cestujeme na východ Slovenska my. Predtavíme sa o 16.00 hodine v Košiciach proti VK KDS Sport Košice. Držme našich chlapcom palce a hlavne ich príďme podporiť! Komárno, do toho, fandime spoločne!

(vkspartak.sk)