Šport 2011. 11. 16.

Légia skazy z Prievidze cestuje z Komárna s prehrou

Prievidžania pricestovali do Komárna v čiernom a pred ‚predstavením‘ vzbudzovali rešpekt.

Komárno nastúpilo do odvety s Prievidzou dobre, hral sa otvorený, rýchly basketbal. Ku koncu štvrtiny padli domácim dve trojky z rúk Biliča a Dubovského, čím sa odpútali na rozdiel 8 bodov. Od toho momentu skóre pomaly narastalo, až do polčasu dosiahlo hodnotu 19 bodov.

Po polčase sa náskok Komárna začal scvrkávať. Hostia zlepšenou vysunutou obranou znepríjemňovali Jonesovi rozohrávku, domáci sa báli ísť s loptou pod kôš, kde mali hostia fyzickú prevahu, no tak isto dobre bránili perimeter. Hra Komárna vyzerala bezradne až do momentu, kedy sa k lopte za stavu 72:65 postavil Johnathon Jones a strelil trojku. Vtedy ostávalo do konca zápasu o niečo viac ako 3 minúty a domáci diváci sa chytai za hlavy a dúfali, že nepríde k obratu. Trojka však hráčov v bielom nakopla a tí už zvrat nedopustili ani v závere, v ktorom visel damoklov meč v podobe piatej osobnej chyby nad viacerými hráčmi z oboch táborov.

MBK Rieker Komárno – BK Prievidza 82:75 (26:18, 24:13, 13:20, 19:24)
Body: Jones 20, Bilič a Bilík po 14, Johnson 11 (7 doskokov), Mathis 9 (9 doskokov), DUbovský 7 (5 doskokov), Klár 4 (5 doskokov)