Šport 2013. 07. 12.

Juevol Myles si chce svoj pobyt na Slovensku užiť

Juevol Myles je novým rozohrávačom Komárna. FOTO: northpolehoops.com/
Juevol Myles je novým rozohrávačom Komárna. FOTO: northpolehoops.com/

Basketbalové Komárno zažilo dobrú sezónu, hráči vybojovali účasť vo finále extraligy a výhru Slovenského pohára. Tím z juhu Slovenska ťahali najmä americkí hráči Lowe, Thompson, Stevens a v záverečnej fáze Simpson. Len ťažko by manažment mohol splniť ich finančné nároky pre ďalšiu sezónu a preto bol ich odchod očakávaný.

Dieru po Christopherovi Loweovi zaplní kanadský rozohrávač Juevol Myles. Ten podpísal zmluvu s MBK Rieker COM-therm Komárno na jeden rok, na svoje pôsobenie v slovenskej lige sa teší. „Prijal som túto príležitosť, ktorú mi Boh dal. Prichádzam s otvorenou mysľou, chcem si svoj život na Slovensku užiť,“ hovorí 24 ročný rozohrávač.

Na univerzite v Južnej Dakote dosiahol vo svojom poslednom ročníku 15,4 bodu, 3,5 doskoku a 3 asistencie na zápas a na vďaka jeho herným kvalitám chcú ‚Obuvníci‘ nadviazať na úspechy z predchádzajúcich rokov. „Som si vedomý toho, že sa pripojím k skvelému tímu, ktorému sa darilo v poslednej dobe vyhrávať veľa zápasov. Pokým budem na Slovensku, chcem, aby sme v tom pokračovali,“ povedal Juevol.

Unikátna zbierka dresov Juevola Mylesa. ZDROJ: facebook.com
Unikátna zbierka dresov Juevola Mylesa. ZDROJ: facebook.com

Zaujalo nás tetovanie, ktoré Juavol nosí na chrbte. Tri dresy s číslami 3, 4 a 5 odrážajú jeho basketbalovú minulosť. „Túto postupnosť som si uvedomil až minulý rok,“ vysvetľuje. „Číslo 3 som nosil prakticky celý život, tak som si ho vybral aj na dres počas prvého roku na univerzite. Keď som potom prestúpil na univerzitu do Kansasu, môj blízky priateľ Martavious už trojku mal. Prešiel som na čislo 4.“

Päťku potom nosil počas svojich posledných dvoch rokov na univerzite. „Chcel som hrať v drese číslo 5, pretože to predstavuje počet príslušníkov mojej najbližšej rodiny,“ vysvetlil Kanaďan. Či táto postupnosť bude pokračovať aj na Slovensku, ešte nevie povedať. „Popravde som nad tým ešte nepremýšľal,“ dodal.

TEXT: Tomáš Kottra