Mix 2023. 04. 25.

Najlepšie chrumkavé rezne a top slaninová omáčka v meste? Objavte Ropogó street food

Kvalitný street food má svoje miesto aj v Komárne! Dôkazom je Ropogó street food na Pohraničnej ulici, ktorý sa vyznačuje prémiovou kvalitou a vlastnými receptúrami. Medzi najobľúbenejšie špeciality patria Kentucky kuracie prsia a slaninová omáčka, pričom nedávno sa do ponuky zaradili aj polievky.

Ropogó street food otvorili Peter a Ridi v roku 2018 ako rodinný podnik na Pohraničnej ulici, oproti BV-TV, a odvtedy sa reštaurácia stala jednou z najobľúbenejších v meste, navštevuje ich každým dňom čoraz viac zákazníkov. Na kvalitu od začiatku pravidelne dozerajú majitelia a tiež práve pod ich rukami vznikajú božské pokrmy, ktoré sa stávajú desiatou, obedom či večerou pre nejedného zákazníka. Vo svojej pozícii chcú zotrvať aj v budúcnosti.

„Naším cieľom pri Ropogó bolo vytvoriť reštauráciu s rodinnou atmosférou, kde popri street food atmosfére dominuje kvalita a čerstvosť. Všetky jedlá pripravujeme tak, ako keby sme ich pripravovali pre seba. My pripravujeme a obaľujeme mäso, omáčky robíme podľa vlastných receptúr, dokonca aj zelenina prejde podrobnou kontrolou. Každé z jedál pripravujeme z kvalitných surovín a preto smelo pozývame na obed aj členov našej rodiny alebo blízkych priateľov. A ak niekto miluje varenie tak ako my, nevníma to ako prácu,“ povedali dvaja majitelia Peter a Ridi, ktorí často varia aj doma po pracovnej dobe.

Dve z najunikátnejších špecialít v ponuke reštaurácie sú chrumkavé kuracie prsia Kentucky a slaninová omáčka, na ktorých sa pred otvorením niekoľko mesiacov pracovalo a experimentovalo. 

„Výsledkom ročného domáceho experimentovania je recept na vlastnú obaľovaciu zmes, ktorú používame na prípravu nášho kuracieho mäsa Kentucky. Počas jedného roku som každý týždeň vyprážal 4-5 kíl kuracieho mäsa, pričom som používal rôzne strúhanky, kým som našiel tú správnu. V dome bolo neustále cítiť vyprážané mäso a rodina doslova žila na vyprážanom mäse jeden celý rok. Ale spätná väzba stála za tú námahu. Párkrát sa nám aj stalo, že si ľudia chceli kúpiť za sáčok strúhanky. Ale my sme ju z rúk nikdy nepustili,“ spomína Peter na začiatky s úsmevom.

„Naša slaninová omáčka vznikla úplnou náhodou. Peti ju chvíľu skúšal, ale nebolo to pravé orechové. Jedného dňa náhodou niečo poplietol v recepte a dal tam trikrát viac z jednej prísady, ako chcel. Najprv ani nevedel prísť na to, z čoho tam vlastne pridal viac, ale nakoniec sa mu to podarilo zistiť. A čo sa týka finálneho výsledku, tak si myslím, že k tomu netreba veľa povedať. Keď sme dali omáčku ochutnať mojej mame, tak ju priam hltala, dokonca máme hostí, ktorí si omáčku dávajú aj na chlieb. Okrem slaninovej omáčky vyrábame a varíme aj ďalšie omáčky podľa vlastnej receptúry. Veľmi obľúbená je aj naša chilli omáčka, ktorá obsahuje papričky Habanero a Trinidad Moruga… len nech sa nájde niekto, kto ju vydrží variť tri hodiny a potom ešte umyje riad,“ hovorí so smiechom Ridi.  

Okrem hovädzích alebo Kentucky kuracích hamburgerov sú v ponuke Ropogó aj wrapy, gyros a šaláty, ale veľa ľudí si vyberá kompletné menu, ktoré okrem hlavného jedla obsahuje aj palacinky alebo šišky. Nedávnou novinkou je pridanie polievky do niektorých menu len za 30 centov.

„Našťastie máme každý deň dostatok objednávok, takže vždy odporúčam, aby si každý, kto už vie, že tu chce obedovať, pokojne objednal po otvorení, okolo deviatej hodiny ráno. Nemáme vopred pripravené menu. Každé z objednávok pripravujeme čerstvo a preto je väčšinou potrebné čakať na jedlo. Napríklad čerstvo ugrilované kuracie prsia sa pripravujú štvrť hodinu a potom sa už len skaramelizujú našou domácou barbecue omáčkou. Ide teda o časovo trochu náročnejšie jedlá, ale ešte sa nestalo, že by hostia ľutovali, že si počkali. Rozvoz je zabezpečený v spolupráci s Wolt, takže počas otváracích hodín je možné si objednať dobroty od Ropogó až domov,“ dodáva Peter.

Ropogó street food tiež neustále pracuje na zavádzaní nových produktov a z času na čas ponúka rôzne akcie a súťaže. „Sezónne prinášame nejaké nové jedlá alebo zavádzame novinky, ale určite budeme chcieť občas predstaviť aj jedlá a chute, ktoré sú špecifické pre určitú krajinu alebo kultúru. Občas spúšťame aj súťaže, preto sa oplatí sledovať aj našu facebookovú stránku,“ uzatvára Ridi.

Ak chcete okúsiť chute kvalitnej street food reštaurácie, ktorá používa vždy čerstvé suroviny, tak by vaše kroky mali jednoznačne viesť do Ropogó. Či už sa rozhodnete pre chrumkavé Kentucky kura alebo slaninovú omáčku, jedno zahryznutie povie viac ako tisíc slov! Nebíčko v papuľke hľadajte od pondelka do piatka 10:00 až 18:00 na Pohraničnej ulici, oproti BV-TV.