Najobľúbenejším jedlom susedného Komáromu sa stali palacinky Jókai!

Prvé dve sezóny Komgastra skončili veľkým úspechom. V prvej sezóne Sági Szilárd domáci a Tamás Proczeller, vedúci kancelárie Tourinform, navštívili a ochutnali reštaurácie maďarského Komáromu – Pingvin Restaurant, King Shoarma Restaurant, Aranytál Restaurant, Vámház Fogadó, Jánoska Cukrászda, Molnár Cukrászda, Kocsis reštaurácia, Pizzeria Nana, Jonathan Bed&Pizza, Tó Csárda, WF Park Restaurant a Komgastro, nové gastronomické videá boli každý týždeň zverejňované na facebookovej stránke Komgastra a mestskom YouTube kanáli.
V záverečnom vysielaní prvej sezóny na terase Csillagerőd pripravil Szilárd tuniakové cestoviny, ku ktorým pripravil László Bondor ochutnávku vín. V druhej sezóne Sági Szilárd a jeho pozvaní hostia, tentoraz na pevnom mieste, v Kemencés Szín, pripravovali jedlá súvisiace s históriou Komáromu, v každej časti známy Komárňan.

Pôvodné receptúry spojené s Komáromom sú prerobené tak, aby si ich mohol urobiť doma každý, kto chce. V druhej sezóne varili jedlá, ktoré sa dali pripraviť čo najjednoduchšie a najrýchlejšie. V poslednom vysielaní Szilárd pripravoval jedlo odporúčané kolegami – fazuľovú polievku Jókai bez polievky, teda palacinky Jókai.
Toto prepracované jedlo, palacinky Jókai z Komáromi vznikli v súlade s najnovším trendom food truckov, je to veľmi jednoduché na prípravu, najprv si opečieme palacinky. Uvaríme fazuľové pyré, pripravíme fazuľové pyré z červenej alebo bielej fazule, opečenej cibule a zo šťavy z mäsa, fazuľové pyré natrieme na palacinky, údeninu nakrájame na kocky, zvinieme, potrieme kyslou smotanou a posypeme klobásou.
(Zdroj: komarom.hu)