Peter Cmorík a Vera Tóth spríjemnia vynovené Vínne korzo
Komárňanské leto sa ešte ani neskončilo a už sa chystá najväčšia kultúrna a gastronomická udalosť jesene. Tradičné Komárňanské vínne korzo sa uskutoční 15. – 17. septembra (štvrtok – sobota) ako obvykle v okolí Námestia generála Klapku. Keďže 15. septembra je štátny sviatok, vedenie mesta sa rozhodlo festival usporiadať práve v tento víkend.
ORGANIZÁTORI
Organizátorom tohtoročného vínneho korza sú György Kovács, ktorý je zároveň hlavným organizátorom hudobného života v Komárne, vyštudovaný expert na vína a človek zodpovedný za Strikovú terasu Zsolt Ferenczi a András Doktorik, ktorý do súkolia prispeje vlastným javiskom, osvetlením a ozvučením. Verejnú súťaž vypísanú mestom Komárno na zorganizovanie Vínneho korza vyhrali títo traja podnikatelia so spoločným projektom. Je zrejmé, že si úlohy podelia podľa toho, kto v čom vyniká a má skúsenosti. Kvalitné gastronomické pôžitky zabezpečia spoločnými silami. „S tým, že sme si konkrétne rozdelili úlohy, vieme zorganizovať festival na vyššej úrovni,” odôvodňuje György Kovács.
Organizátorom tohtoročného vínneho korza sú György Kovács, ktorý je zároveň hlavným organizátorom hudobného života v Komárne, vyštudovaný expert na vína a človek zodpovedný za Strikovú terasu Zsolt Ferenczi a András Doktorik, ktorý do súkolia prispeje vlastným javiskom, osvetlením a ozvučením. Verejnú súťaž vypísanú mestom Komárno na zorganizovanie Vínneho korza vyhrali títo traja podnikatelia so spoločným projektom. Je zrejmé, že si úlohy podelia podľa toho, kto v čom vyniká a má skúsenosti. Kvalitné gastronomické pôžitky zabezpečia spoločnými silami. „S tým, že sme si konkrétne rozdelili úlohy, vieme zorganizovať festival na vyššej úrovni,” odôvodňuje György Kovács.
HUDBA
Aký nás čaká hudobný program? „Jednou z podmienok súťaže bolo, že na akcii musí vystúpiť jeden známy slovenský, jeden známy maďarský a viacero miestnych interpretov,“ ozrejmuje G. Kovács. Slovenskými hviezdami komárňanského Vínneho korza budú PETER CMORÍK a KATKA ŠČEVLÍKOVÁ s priateľmi, ktorí sa venujú hudobnému štýlu soul-jazz. Hlavnou maďarskou vystupujúcou bude VERA TÓTH, okrem nej sa predstaví aj pop-funková a jazzová kapela PEET PROJECT.
Z domácich kapiel sa ukážu Ölveczky Free Standard Trio, LGT Revival Band, Slovenkí Rebeli ale aj Andreas Csonka. Na oficiálnom otvorení festivalu sa o dobrú náladu postará dychovka Vidám Fiúk.
Aký nás čaká hudobný program? „Jednou z podmienok súťaže bolo, že na akcii musí vystúpiť jeden známy slovenský, jeden známy maďarský a viacero miestnych interpretov,“ ozrejmuje G. Kovács. Slovenskými hviezdami komárňanského Vínneho korza budú PETER CMORÍK a KATKA ŠČEVLÍKOVÁ s priateľmi, ktorí sa venujú hudobnému štýlu soul-jazz. Hlavnou maďarskou vystupujúcou bude VERA TÓTH, okrem nej sa predstaví aj pop-funková a jazzová kapela PEET PROJECT.
Z domácich kapiel sa ukážu Ölveczky Free Standard Trio, LGT Revival Band, Slovenkí Rebeli ale aj Andreas Csonka. Na oficiálnom otvorení festivalu sa o dobrú náladu postará dychovka Vidám Fiúk.
Všetky koncerty tohtoročného Vínneho korza budú hrané výlučne naživo!
VÍNO
Čo sa týka vín a vinárov, tento rok pozvanie prijali „samé nové bukety,“ ktoré doteraz ešte v našom meste nerozvoniavali. Z vínnej oblasti Balaton-Felvidék to bude Vinárstvo svätého Donáta (Csopak) alebo Vinárstvo Gilvesy (Szent György-hegy). Príde aj jeden z najznámejších slovenských producentov lahodného moku Vinárstvo Elesko. Nebudú chýbať ani známe a obľúbené miestne vinárstva Kasnyik, Bott alebo Pivnica Hengerics. „Na vínnom korze bude aj menšia novinka, pre návštevníkov sme pripravili pekné nové poháre na ochutnávanie,” dodáva G. Kovács.
Čo sa týka vín a vinárov, tento rok pozvanie prijali „samé nové bukety,“ ktoré doteraz ešte v našom meste nerozvoniavali. Z vínnej oblasti Balaton-Felvidék to bude Vinárstvo svätého Donáta (Csopak) alebo Vinárstvo Gilvesy (Szent György-hegy). Príde aj jeden z najznámejších slovenských producentov lahodného moku Vinárstvo Elesko. Nebudú chýbať ani známe a obľúbené miestne vinárstva Kasnyik, Bott alebo Pivnica Hengerics. „Na vínnom korze bude aj menšia novinka, pre návštevníkov sme pripravili pekné nové poháre na ochutnávanie,” dodáva G. Kovács.
GASTRONÓMIA
Popri známych a obľúbených jedlách ako sú pečená klobása, cigánska pečienka, trdelník, koláče z pece či syry, bude novinkou domáci hamburger a rumunská mäsová pochúťka pastrami. V sobotu sa uskutoční aj tradičná SÚŤAŽ VO VARENÍ FAZUĽOVÉHO GULÁŠA.
Popri známych a obľúbených jedlách ako sú pečená klobása, cigánska pečienka, trdelník, koláče z pece či syry, bude novinkou domáci hamburger a rumunská mäsová pochúťka pastrami. V sobotu sa uskutoční aj tradičná SÚŤAŽ VO VARENÍ FAZUĽOVÉHO GULÁŠA.
Stan a drevo na varenie organizátori zabezpečia, súťažiace družstvá môžu v určitom množstve požiadať aj o fazuľu a mäso. To poskytne jeden zo sponzorov – Danubius s.r.o. „Aj tu sme zaviedli novinku. Družstvo, ktoré sa umiestni na prvom mieste, dostane do daru putovný pohár, ktorý o rok predá ďalej ďalšiemu víťazovi,” vysvetľuje jeden z organizátorov.
SPONZORI
„Naše predsavzatie je splniť túto výzvu na tisíc percent a vytvoriť jeden dobre organizovaný festival plný dobrej nálady. Preto sme okrem financií z mestského rozpočtu hľadali aj sponzorov. Vďaka patrí našim hlavným partnerom Tomtel, BlackCat, Waldorf Fitness a Waldorf Čoko Soli, Alegra Pizzéria, a už spomínanému mäsiarstvu Danubius,“ uzatvára György Kovács.
„Naše predsavzatie je splniť túto výzvu na tisíc percent a vytvoriť jeden dobre organizovaný festival plný dobrej nálady. Preto sme okrem financií z mestského rozpočtu hľadali aj sponzorov. Vďaka patrí našim hlavným partnerom Tomtel, BlackCat, Waldorf Fitness a Waldorf Čoko Soli, Alegra Pizzéria, a už spomínanému mäsiarstvu Danubius,“ uzatvára György Kovács.