Mesto 2014. 02. 28.

Dôchodkyňu obrali o všetky úspory

Pri bráne rodinného domu v Komárne zazvonil vo štvrtok 27. februára krátko popoludní neznámy muž. 77-ročnej žene podával 200 eurovú bankovku s tým, že priniesol jej synovi stovku, ktorú mu je dlžný. 

Žena v dobrej viere pozvala muža do domu a zo skrinky vybrala stoeurovú bankovku, ktorú mu chcela vydať. Vtom však do bytu prišiel ďalší muž a pýtal kúsok drôtu. Dôverčivá žena s oboma mužmi vyšla z domu a s jedným z nich zašla šopy pri dome, kde hľadali drôt. Po chvíli prišiel jeho komplic s tým, že drôt netreba a ponáhľajú sa. Keď sa pani vrátila do domu všimla si, že dvesto eur je preč a s nimi aj jej úspory zo skrinky.

Podľa jej popisu ju o tisíceurové úspory obrali dvaja mladší muži. Jeden bol asi 190 cm vysoký, štíhlejšej postavy, mal hnedé krátke vlasy a oblečený bledý sveter. Druhý bol silnejšej postavy, približne 175 cm vysoký. Mal hnedé vlasy a tak ako jeho komplic aj on hovoril so ženou po maďarsky. Podozriví muži odišli na aute s maďarským evidenčným číslom. Polícia v Komárne už v tejto veci koná. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Po dvoch podozrivých osobách a aute na ktorom odišli kriminalisti pátrajú.

(zdroj: sme.sk, ilustračné foto)