Mesto 2014. 02. 12.

Falošné dopravné značky v Komárne obyvateľov rozzúrili

Nikto nevie kedy a kto ich vlastne osadil. Vyšlo najavo, že niekto pre pokoj v ulici dal na vlastné náklady vyrobiť a rozmiestniť falošné značky, ktoré donedávna nikomu z kompetentných vôbec nezavadzali. Dopravné značenie zóny v centre Komárna, so zákazom vjazdu pre nákladiaky, je už v depozite.

Osem dopravných značiek zabezpečilo obyvateľom štyroch ulíc v centre Komárna pokoj na niekoľko rokov. Ten však márne hľadali obyvatelia Zámoryho ulice. Zónové značky obmedzujúce rýchlosť, zastavenie a vjazd nákladných vozidiel, ktoré sa objavili v susedných uliciach, im zo života spravili peklo.

„Keďže nákladné vozidlá nemali inú možnosť, tak začali prechádzať našou ulicou. A preto narástol počet nákladných áut a autobusov. Spolu s ostatnými obyvateľmi sme poslali spoločnú žiadosť vedeniu mesta,“ vysvetľuje obyvateľka Komárna.

V ulici patriacej k pamiatkovej zóne, sa okrem hluku už začali objavovať aj trhliny na domoch. Prekvapenie prišlo až keď o rozšírenie tichej zóny dopravnými značkami požiadali aj oni. Kompetentní na radnici, ba ani na dopravnom inšpektoráte o osadení takýchto zónových značiek nielenže nerozhodli, ale ani netušili, že existujú. „Po obhliadke značiek bolo zistené, že tieto boli na mieste osadené nelegálne,“ uviedla hovorkyňa krajskej polície v Nitre Božena Bruchterová.

„Páchatelia v meste rozšírili obmedzujúce tabule o ďalšie ulice, na ktorých umiestnili zákaz vjazdu nákladným vozidlám. Nikto nepredpokladá, že občania si zoberú do rúk takúto zodpovednosť, ako vytyčovanie dopravných tabúľ, ktoré môžu byť pre niekoho škodlivé,“ poskytol vyjadrenie k prípadu Alexander Patus z Mestského úradu Komárno.

Falošné tabule už putovali do skladu. Nie je to síce mestský majetok, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa asi o ne nebude nikto zaujímať. Tieto značky dali zrejme na čierno vyrobiť i osadiť obyvatelia dotknutých ulíc. Takto však prišli nielen o investované peniaze, ale aj o pokoj! Keďže ide o priestupok, hrozí zaň pokuta. Niet ju však komu vyrubiť. Konkrétny vinník zostal v anonymite chvíľu fungujúceho podvod.

(zdroj: noviny.sk )