Šport 2013. 12. 28.

Komárno porazilo Bystricu Mylesovým košom s klaksónom

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Súboj 21. kola SlovakSport TV basket extraligy priviedol naspäť do Komárna rozohrávača Chrisa Lowa, ktorý si z mesta na južnom Sovensku odniesol za minuloročnú sezónu striebornú medailu.

Pozrite si víťaznú akciu Mylesa TU!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_tabs]

[vc_tab title=“Sumár zápasu“ tab_id=“1388256610-2-66″] V zápase dvoch atleticky dobre vybavených tímov rozhodli napokon maličkosti. Možno aj takmer štyridsaťminútová zápasová porcia spôsobila, že Chris Lowe v závere absolútne nezvládol svoju úlohu. Nielenže stratil tri sekundy pred koncom loptu, ale nedostúpil k vnikajúcemu Mylesovi, ktorého strela preplávala ponad skákajúceho Rendlu.

V hale tak vypukla obrovská radosť so záverom, ktorý ale mohol byť pokojnejší, keby hráči Komárna neprestali hrať dobrú obranu z úvodu poslednej štvrtiny. Komárnu pomohli obstojné tretné hody (18 z 23), no uškodili trojkové pokusy, ktorých do koša nepadá v tejto sezóne veľa (4 z 20). Určite najlepšou štatistikou v porovnaní s hosťami, boli doskoky. Oproti poslednému zápasu, kedy Bystričania hráčov Komárna doma jasne preskákali, dnes sa garde otočilo (40:31).

Výhra v poslednom zápase roku 2013 znamená pre hráčov Komárna, že nový kalendárny rok začnú na tretej pozícii v tesnom závese za druhou Nitrou, no s Prievidzou dýchajúcou na krk.

MBK Rieker COM-therm Komárno – ŠKP Banská Bystrica 84:82 (26:21, 17:26, 28:23, 13:12)
Body KN: Myles 25, Joyner 19 (15 doskokov), Bilič 11 (9 doskokov), Kozlík a Kovačevič po 8, Stojanov a Hall po 5, Szabó 3

TEXT: Tomáš Kottra
FOTO: Tomáš Kottra[/vc_tab]

[vc_tab title=“Priebeh Zápasu“ tab_id=“1388256610-1-84″] V kádri Bystričanov má Chris Lowe úlohu lídra, čo od začiatku dokazoval. Už po prvej štvrtine mal 13 bodov. Ešte v úvode zápasu sa s ním chcel hrať na naháňačku Myles. Z protiútoku dával po siedmich minútach hry trojkou na 18:15, Kozlík premenil tri trestné hody. Chris Lowe potom s klaksónom znižoval na 26:21.

V druhej štvrtine Komárňania zaspali. Ofenzíva im nešla vôbec, nedokázali na dobrú obranu Bystrice nič vymyslieť. Prvý kôš im padol po takmer štyroch minútach, Stojanov dôležitou trojkou znižoval na 29:31. Veľmi dôležitý zisk potom spravil pod súperovým košom Šoška, aby prihrával Stojanovovi na ďalšie dva body. Lepšie potom hrali Bystričania, zlou správou však bolo zranenie Petriča, ktorý po faule nemohol hádzať trestné hody. Zápas ale dohral. Hostia si yybudovali si malý náskok a držali ho až do polčasu.

V tretej štvrtine priniesol dobrý vietor do ofenzívy Komárna z lavičky Szabó. Aj vďaka jeho trojke sa domáci postupne dostali do vedenia, no iba trojbodového. Eufória v športovej hale stúpala na maximum, keď Kovačevič otočil a Myles zvýšil štyri minúty pred koncom na 61:58. Koniec bol ale ďaleko a Policajti hrýzli až do záveru. Navrátilec Petrič dal šesť bodov po sebe. Vedenie si potom aktéri podávali z rúk do rúk. Štvrtinu uzavrel dvoma bodmi Bilić na 71:70.

Do poslednej časti hry vstúpili Komárňania oveľa lepšie. Hneď v úvode skvelou obranou získali dve lopty, Kenny Hall pridal pekný blok na Žiaka. Štyri minúty pred koncom zápasu viedol MBK Rieker COM-therm Komárno už 79:72, ale hosťom sa podarilo zápas zdramatizovať. Necelé tri minúty pred koncom Lowe otáčal stav z čiary trestných hodov na 81:82. Lowe vyrovnal na 82:82, Bystričania potom mali 33 sekúnd a loptu v rukách. Po neúspešnom pokuse sa im podarilo doskočiť loptu v útoku, Chris Lowe ale krokami daroval s necelými troma sekundami šancu domácim. Tí ju po dobre zahratom signáli využili a Juevol Myles uzavrel s klaksónom na konečných 84:82.

MBK Rieker COM-therm Komárno – ŠKP Banská Bystrica 84:82 (26:21, 17:26, 28:23, 13:12)
Body KN: Myles 25, Joyner 19 (15 doskokov), Bilič 11 (9 doskokov), Kozlík a Kovačevič po 8, Stojanov a Hall po 5, Szabó 3

TEXT: Tomáš Kottra
FOTO: Tomáš Kottra[/vc_tab]

 

[/vc_tabs][/vc_column][/vc_row]