Šport 2014. 02. 22.

KONEČNE! Komárno vyhralo!

Po štvorzápasovej šnúre prehier s Bystricou, Interom, Svitom, a Prievidzou sa Komárňania pred domácim publikom naladili na víťaznú nôtu. 

Komárno nastúpilo do zápasu s priebežne treťou Nitrou s novým rozohrávačom. Krsto Bjelica začal dobre, no v závere sa dopustil niekoľkých chýb. Nitrania síce v závere vďaka tomu zápas zdramatizovali, no Komárno si dva body podržalo. Aj keď Nitrania majú tiež svoje problémy, po predchádzajúcich zápasoch by výhru čakal málokto.

Tím potiahla dvojica Hall – Joyner (spolu 34 bodov a 17 doskokov), ku ktorým sa pridal skvelý Bilič (17 bodov a 6 doskokov). Trojkár Kovačevič ostal nepodporený rozohrávkou (ešte zrejme nie je všetko celkom nacvičené). Rovnako ani ostatné krídla si nemohli v sobotu pochvaľovať distribúciu lopty do streleckých pozícií a aj preto sa Komárňania pokúsili iba o 9 trojkových pokusov, pričom tri z nch pálil Šoška – mimo.

Výhra znamená Komárno pokúsilo iba o deväť trojok, pričom tri z nich vypálil Šoška – mimo. Potešil aj Marchyn (7 bodov pri 100% streľbe a 3 doskoky za 17 minút). DO zápasu stále nezasiahol Marek Kozlík. 

MBK Rieker COM-therm Komárno – EDYMAX SPU Nitra 74:70 (18:15, 16:14, 19:16, 21:25)
Body KN: Hall 22, Bilič 17, Joyner 12, Kovačevič a Marchyn po 7, Bjelica 6, Szabó 3
Kompletné štatustiky TU!

Nový rozohrávač
Samozrejme, hodnotiť po dvoch-troch tréningoch a jedinom zápase nového playmakera nemôžeme, no zmena tímu zjavne prospela. Krsto sa predviedol najmä v obrane. Jeho náprotivok Patric Sparks nastrieľal iba 14 bodov. Krstovi zakončovanie veľmi nešlo a minul až osem z desiatich pokusov. Ukazuje sa, že zo strednej a veľkej vzdialenosti nemá takú ruku ako Myles, no to pre rozohrávača nie je smerodajné. Predviedol niekoľko pekných vnikov a aj keď mu nevyšli, je prísľubom do budúcnosti.