Šport 2014. 02. 24.

Naladil Krsto komárňanský orchester na výhry?

Lopta ho v premiére neposlúchala, výhra je však dôležitejšia! Komárno prerušilo sériu štyroch prehier a stále môže bojovať o výhodu domáceho prostredia.

Basketbalový tím z Komárna v sobotu (22.2.) porazil silného súpera z Nitry. Diváci a fanúšikovia boli najviac zvedaví na to, ako sa so svojim tímom zžije nový rozohrávač – Krsto Bjelica. Tím od rieky Dunaj prerušil sériu štyroch prehier v rade a tak dopadla premiéra srbského rodáka veľmi dobre.

Krsto si so svojimi novými spoluhráčmi rozumel a tí po jeho príchode zjavne ožili. A to aj napriek tomu, že sa zúčastnil iba troch tréningov. „Nestrávil som s tímom ešte dosť času, aby som ich lepšie spoznal a dostal sa do ich hry,“ vysvetľuje ťažkú pozíciu.

Individuálnymi štatistikami ale rozohrávač neočaril. „Lopta ma neposlúchala, nechcela padnúť do koša“ spomína na svoju premiéru nový rozohrávač Komárna. Podľa slov tohto 26 ročného rodáka z mesta Banja Luka mohol za jeho slabú úspešnosť streľby (2/10)  práve fakt, že zo svojimi spoluhráčmi nastúpil na prvý zápas. „Našťastie sme vyhrali aj napriek tomu, že som minul toľko strieľ,“ hovorí Krsto.

V pozápasovom rozhovore pre portál Slovakbasket.sk si hru srbského rozohrávača tréner František Rón pochvaľoval: „Som s ním spokojný, dobre distribuoval lopty a vyhľadával spoluhráčov, je veľmi dobrý obranca a ma vžité veci, ktoré mu nemusím vysvetľovať.“ Naozaj, na súperovej polovici bolo zrazu oveľa živšie, ako v posledných zápasoch s Mylesom a ani defenzíva zjavne nie je posile zo Srbska cudzia. „Chcem zrýchľovať hru a dobre brániť, aby sme mali možnosti na rýchle protiútoky,“ dodáva Krsto.

Dva zápasy pred koncom základnej časti tak Komárno stále žije v nádeji na štvrté miesto a teda aj výhodu domáceho prostredia v štvrťfinále proti Svitu. Zverenci trénera Róna by museli vyhrať oba svoje posledné zápasy – s Handlovou a Spišskou Novou Vsou, Svit by musel zaváhať v jednom zo zápasov s Levicami, alebo Nitrou. V prípade vyrovnaného skóre by v prospech Komárna rozhodlo lepšie skóre zo vzájomných zápasov.

Autor: Tomáš Kottra, Foto: Karol Scholtz