Mesto 2013. 11. 09.

Nezvestná Vanessa sa našla!

Dobré správy! Nezvestná Vanessa Mojzesová z Nesvád sa našla. Informovala nás o tom jej mama. 

V piatok poobede sa nám vďaka našim čitateľom podarilo rozšíriť prosbu o pomoci pri hľadaní maloletej Vanessy z Nesvád. Našťastie sa nepotvrdili obavy rodičov a Vanesska sa ešte v piatok večer našla. Ako nás informovala jej mama, sama sa ohlásila na polícií v Štúrove.

Štrnásťročné dievča študuje v maďarskom meste Vác, kde sa nachádza špeciálna škola pre sluchovo postihnuté deti. Za vzdelaním tak musí cestovať vlakmi Inter-City. Vo štvrtok sa ale rozhodla vystúpiť skôr, ako mala. „Aj vo štvrtok popoludní sme ju čakali na železničnej stanici v Nových Zámkoch, ale darmo. Nakoľko sme ju cez mobil nezastihli, prepadol nás strach a išli sme na políciu, ktorá sa hneď pustila do pátrania. Ako neskôr vyšlo najavo, z vlaku vystúpila už v Štúrove,“ hovorí mama maloletej Vanessy. Dodáva, že po veľkom počiatočnom preľaknutí sú už pokojnejší.

„Dcéra sa cíti dobre, v pozadí jej činu je vzdor v puberte,“ ozrejmila situáciu jej mama. „Chcela by som vyjadriť naše poďakovanie každému, kto sa spolu s nami strachoval o naše dieťa a spolucítil s rodinou,“ dodala už pokojná mama.

TEXT: Ahoj Komárno