Šport 2014. 03. 24.

Do semifinále postúpili volejbalisti Humenného

V piatok večer privítali na domácej palubovke hráči ŠK Chemes Humenné svojho súpera z Komárna. V treťom zápase štvrťfinále play-off extraligy si pripísali víťazstvo 3:0 a  tak si zabezpečili postup do semifinále.

Do zápasu vstúpili lepšie volejbalisti ŠK Chemes Humenné a vďaka viacerým vydareným smečom Mikolaja Sarneckého a Milana Javorčíka sa ujali vedenia 8:3. Humenčania pokračovali aj naďalej vo vysokom tempe a do druhého technického oddychového času odchádzali za stavu 16:11. Priebeh zápasu sa nevyvíjal podľa predstáv trénera Komárna a za stavu 20:13 si zobral prvý oddychový čas. To však nepomohlo a trio hráčov Jakubov, Javorčík, Sarnecki uzavrelo prvý set 25:15.

Ani priebeh druhého setu nezačal inak. Hostia hneď v úvode pokazili podanie a „chemesáci“ išli do vedenia. Následne ešte hráči Komárna vzdorovali, no vydržali len do prvého oddychového technického času 8:7. Ďalej zápas pokračoval v réžií „chemesákov“. Dobrá hra v poli, bloky a výborné útoky priniesli svoje ovocie v podobe víťazstva v druhom sete 25:20.

Rovnaký priebeh mal aj tretí set a od jeho úvodu vyhrávali Humenčania 9:4. Hráči Komárna si nevedeli rady s obranou domácich a ich útoky končili na blokoch Joščáka a De Ama. Náskok Humenčanov sa navyšoval a šance hostí na otočenie zápasu boli len minimálne. Pri druhom technickom oddychovom čase bolo skóre už 16:7. Domáci si náskok ustrážili a po pokazenom podaní Šmahela vyhrali set 25:18 a celý zápas 3:0.

„Dnes to bola jednoznačná záležitosť domácich. Musím priznať že vyhralo a postúpilo jednoznačne lepšie družstvo. Držím palce, aby to dotiahli čo najďalej, lebo sú najlepším družstvom na Slovensku. My sme amatéri, ktorí sa stretávame všetci spolu len raz na tréningu a potom v zápase. To nemôže stačiť na takéto družstvo. Cieľ sme si však splnili už tým, že sme postúpili do play-off a to už bolo niečo navyše. Dotiahli sme do Komárna najlepšie družstvo a ukázali sme našim fanúšikom aký je vrcholový volejbal, takže som spokojný“ – povedal po zápase Edmund Németh, tréner Komárna.

ŠK Chemes Humenné – VK Spartak Komárno 3:0 (15, 20, 18), konečný výsledok série: 3:0 .

Zápas trval 70 min, rozhodovali: Porvazník a Drobňák, 200 divákov.

(zdroj: svf.sk, foto: VK Spartak)