Šport 2014. 04. 15.

Žitnoostrovský čellendž

A toto čo má byť? Toto sú, prosím pekne, cyklistické preteky! Sú to také preteky, akých si sa ešte určite nezúčastnil. Je to výzva!

Preto je žitnoostrovský, lebo sa bude lietať na bicykloch krížom-krážom Žitným ostrovom. To je dosť logické, ale od čoho bude bajkovačka po rovine čellendžom (challenge), teda výzvou? Predovšetkým tým, že dĺžka trate bude nad 100 km, hoci to pre väčšinu cyklistov nie je nič mimoriadne.

Mimoriadnymi sa stávajú tým, že vopred nie je zverejnená trať pretekov. Až pri prevzatí štartovného čísla sa dozvieš miesto prvého kontrolného stanovišťa. Je teda na tebe, akú cestu k tomuto bodu si vyberieš. Nezáleží na tom, či budeš točiť po ceste, či na hrádzi, alebo krížom cez polia, dôležité je len, aby si sa na bicykli dostal na kontrolný bod.

Tu ťa okrem občerstvenia bude čakať mapka a informácia o ďalšom kontrolnom mieste, tam zas o nasledujúcom atď. až do cieľa. Nie je vylúčené, že budeš prechádzať určitými úsekmi aj viackrát a ani cieľ nemusí byť na tom istom mieste, odkiaľ vyštartuješ. Neprezradíme ani počet kontrolných stanovíšť. Jednotlivé kontrolné body o sebe tiež nevedia, darmo budeš teda od nich chcieť podobnú informáciu.

Čo teda treba o pretekoch vedieť?

Názov pretekov: Csallóközi Csellendzs – Žitnoostrovský Čellendž
Dátum konania: nedeľa 11.mája 2014, štart o 9.30 hod.
Miesto štartu: Komárno, Csárda pri Váhu, pri skatebordovej a BMX-ovej dráhe
Cieľ: Niekde na Žitnom ostrove
Občerstvenie: Na každom kontrolnom stanovišti voda, ovocie, keks. V cieli guláš.
Kategórie: Súťaže sa môžu zúčastniť len osoby nad 15 rokov. Vekové kategórie nebudú vyhlásené. Bude len ženská a mužská kategória.

Tak neváhaj, a prihlás sa!

Propozície pretekov tu.

Registrácia na preteky tu.

piko 11

(Kamill Kovács, organizátor pretekov, www.piko-bike.sk)