Mix 2020. 04. 09.

Tipy z redakcie: Veľkonočné pečenie

Všetci vieme, že tento rok bude Veľká noc iná. Ale prečo si ju aj tak nespríjemniť? Urobte si pohodlie so svojou rodinou a vyskúšajte niektorý z našich overených a obľúbených veľkonočných koláčov a sladkostí.

Nepečené trojuholníky zo sušienok

cas.sk

„Tento koláč je u nás veľkonočnou klasikou a nevymenila by som ho za nič! Je síce trošku pracný, ale konečný výsledok vždy stojí za to a všetci ho u nás majú v obľube,“ – Bianka.

Budeme potrebovať:

120g svetlých sušienok BeBe

120g tmavých sušienok BeBe

2-3 banány

500 g jemný tvaroh

200 g masla

200g práškového cukru

140 g čokolády na varenie

100g masla

kokos na posypanie

Postup:

1. Najprv si pripravíme plnku z tvarohu, masla a práškového cukru, ktorú vymiešame na hladký krém.

2. Následne si na alobale rozložíme šachovnicovo sušienky, tri rady po siedmich kusoch. Plnku rozdelíme na dve časti a jednu časť opatrne rozotrieme na sušienky.

3. Na rovnomerne rozotretú plnku uložíme druhú časť sušienok, pričom farby sušienok vymeníme. Potrieme druhou časťou plnky.

4. Olúpané banány polejeme časťou z čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Po stuhnutí ich uložíme do stredu a bočné strany sušienok zdvihneme do striešky, pričom dávame pozor na to, aby sme sušienky dobre pritlačili.

5. Zákusok zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Môžeme aj dlhšie, lepšie sa zákusok krája.

6. Po stuhnutí alobal odstránime a vrchnú časť sušienok polejeme čokoládou a posypeme kokosom alebo cukrárskou ryžou. Po stuhnutí krájame na trojuholníky. Dobrú chuť!

Pravé talianske tiramisu

Zdroj foto: varecha.pravda.sk

„Už od detstva sme mali doma zvykom, že pred hostí musíme nachystať aspoň 66 druhov koláčov. Moje obidve babky nachystali aspoň 2-3 koláče a vymieňali si ich medzi sebou. Aj na mňa sa tieto zvyky nalepili a nikdy som nevedela zastaviť pri jednom koláči. Tento rok, avšak kvôli vzniknutej situácii, nebudeme mať žiadne návštevy. Tak som sa rozhodla, že povolím a urobím svoj obľúbený dezert, ktorý síce nie je typický veľkonočný, ale aj tak ho nikomu nemusím ponúkať, tak aspoň viac ostane mne!“ – Noja.

Budeme potrebovať:

6 vajec

2 balenia detských piškót

5 PL cukru

50 dkg mascarpone

jedna dávka uvarenej kávy

1 tabuľka nastrúhanej čokolády

holandské kakao

Postup:

1. Najprv si uvaríme kávu aby vychladla.

2. Rozdelíme si bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a odložíme na bok

3. Žĺtka vymiešame na penu s cukrom a primiešame mascarpone. Do tejto zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov a neskôr zapracujeme mixérom.

4. Pripravíme si väčšiu sklenenú misu a do spodnej časti tesne poukladáme piškóty namočené v káve.

5. Na piškóty nanesieme vrstvu mascarpone krému, ktorý posypeme strúhanou čokoládou a holandským kakaom. Ďalej znova nanesieme piškóty a postup opakujeme. Proces zakončíme mascarpone vrstvou posypanou čokoládou.

6. Pred podávaním necháme odležať aspoň na jednu noc v chladničke. Dobrú chuť.

Kokosové kocky

Zdroj foto: Kuchynalidla.sk

„U nás je koláčovou kráľovnou moja babka, takže kým pre nás s radosťou pečie, snáď to bude ešte dlho, tak nemám šancu niečo pokaziť. Tu je jeden z mojich obľúbených koláčov – kokosové ježe. Jednoduché a rozplýva sa na jazyku, aj tento rok som si tento koláč objednala“ – Kincső.

Budeme potrebovať:

Cesto:

40 dkg hladkej múky

5 dkg masti

30 dkg práškového cukru

3 PL medu

3 vajíčka

1 KL sódy bikarbóny

2,5 dl mlieka

Na polevu:

20 dkg masla

25 dkg práškového cukru

3 KL kakaa

10 PL mlieka

2 KL rum

strúhaný kokos

Postup:

1. Vymiešame spolu ingrediencie na cesto, pridáme mlieko aby sme dostali tekutejšiu konzistenciu.

2. Pečieme dohnedasta približne na 180°C -200°C.

3. Ingrediencie na polevu spolu povaríme nad parou a nakrájané kocky ponamáčame do polevy a následne obalíme v kokose. Dobrú chuť!

Dúfame, že sa Vám recepty páčia a rozhodnete sa pre niektorý z nich.

Titulná foto: https://www.goodhousekeeping.com/