Tipy z redakcie: Veľkonočné pečenie
![](/wp-content/uploads/2020/04/titulna_vk-825x478.jpg)
Všetci vieme, že tento rok bude Veľká noc iná. Ale prečo si ju aj tak nespríjemniť? Urobte si pohodlie so svojou rodinou a vyskúšajte niektorý z našich overených a obľúbených veľkonočných koláčov a sladkostí.
Nepečené trojuholníky zo sušienok
![](/wp-content/uploads/2020/04/bebe_keksy.jpg)
„Tento koláč je u nás veľkonočnou klasikou a nevymenila by som ho za nič! Je síce trošku pracný, ale konečný výsledok vždy stojí za to a všetci ho u nás majú v obľube,“ – Bianka.
Budeme potrebovať:
120g svetlých sušienok BeBe
120g tmavých sušienok BeBe
2-3 banány
500 g jemný tvaroh
200 g masla
200g práškového cukru
140 g čokolády na varenie
100g masla
kokos na posypanie
Postup:
1. Najprv si pripravíme plnku z tvarohu, masla a práškového cukru, ktorú vymiešame na hladký krém.
2. Následne si na alobale rozložíme šachovnicovo sušienky, tri rady po siedmich kusoch. Plnku rozdelíme na dve časti a jednu časť opatrne rozotrieme na sušienky.
3. Na rovnomerne rozotretú plnku uložíme druhú časť sušienok, pričom farby sušienok vymeníme. Potrieme druhou časťou plnky.
4. Olúpané banány polejeme časťou z čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Po stuhnutí ich uložíme do stredu a bočné strany sušienok zdvihneme do striešky, pričom dávame pozor na to, aby sme sušienky dobre pritlačili.
5. Zákusok zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Môžeme aj dlhšie, lepšie sa zákusok krája.
6. Po stuhnutí alobal odstránime a vrchnú časť sušienok polejeme čokoládou a posypeme kokosom alebo cukrárskou ryžou. Po stuhnutí krájame na trojuholníky. Dobrú chuť!
Pravé talianske tiramisu
![](/wp-content/uploads/2020/04/velky-tiramisu-3.jpg)
„Už od detstva sme mali doma zvykom, že pred hostí musíme nachystať aspoň 66 druhov koláčov. Moje obidve babky nachystali aspoň 2-3 koláče a vymieňali si ich medzi sebou. Aj na mňa sa tieto zvyky nalepili a nikdy som nevedela zastaviť pri jednom koláči. Tento rok, avšak kvôli vzniknutej situácii, nebudeme mať žiadne návštevy. Tak som sa rozhodla, že povolím a urobím svoj obľúbený dezert, ktorý síce nie je typický veľkonočný, ale aj tak ho nikomu nemusím ponúkať, tak aspoň viac ostane mne!“ – Noja.
Budeme potrebovať:
6 vajec
2 balenia detských piškót
5 PL cukru
50 dkg mascarpone
jedna dávka uvarenej kávy
1 tabuľka nastrúhanej čokolády
holandské kakao
Postup:
1. Najprv si uvaríme kávu aby vychladla.
2. Rozdelíme si bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a odložíme na bok
3. Žĺtka vymiešame na penu s cukrom a primiešame mascarpone. Do tejto zmesi opatrne primiešame sneh z bielkov a neskôr zapracujeme mixérom.
4. Pripravíme si väčšiu sklenenú misu a do spodnej časti tesne poukladáme piškóty namočené v káve.
5. Na piškóty nanesieme vrstvu mascarpone krému, ktorý posypeme strúhanou čokoládou a holandským kakaom. Ďalej znova nanesieme piškóty a postup opakujeme. Proces zakončíme mascarpone vrstvou posypanou čokoládou.
6. Pred podávaním necháme odležať aspoň na jednu noc v chladničke. Dobrú chuť.
Kokosové kocky
![](/wp-content/uploads/2020/04/jeze.jpg)
„U nás je koláčovou kráľovnou moja babka, takže kým pre nás s radosťou pečie, snáď to bude ešte dlho, tak nemám šancu niečo pokaziť. Tu je jeden z mojich obľúbených koláčov – kokosové ježe. Jednoduché a rozplýva sa na jazyku, aj tento rok som si tento koláč objednala“ – Kincső.
Budeme potrebovať:
Cesto:
40 dkg hladkej múky
5 dkg masti
30 dkg práškového cukru
3 PL medu
3 vajíčka
1 KL sódy bikarbóny
2,5 dl mlieka
Na polevu:
20 dkg masla
25 dkg práškového cukru
3 KL kakaa
10 PL mlieka
2 KL rum
strúhaný kokos
Postup:
1. Vymiešame spolu ingrediencie na cesto, pridáme mlieko aby sme dostali tekutejšiu konzistenciu.
2. Pečieme dohnedasta približne na 180°C -200°C.
3. Ingrediencie na polevu spolu povaríme nad parou a nakrájané kocky ponamáčame do polevy a následne obalíme v kokose. Dobrú chuť!
Dúfame, že sa Vám recepty páčia a rozhodnete sa pre niektorý z nich.
Titulná foto: https://www.goodhousekeeping.com/