Mesto 2014. 02. 27.

Na VII. sídlisku sa buduje Aréna

Na VII. sídlisku na Ulici Eötvösa, medzi Obchodným domom LODIAR a Wigwamom na dávno zanedbanom pozemku už dlhšiu dobu prebiehajú stavebno-prípravné práce na realizáciu nového objektu. Betónová ruina, ktorá toľké roky špatila naše mesto má svoje dni zrátané – takto nás informoval Ing. Štefan Menyhárt, komárňanský podnikateľ, ktorý sa po zakúpení pozemku pustil do veľkej akcie. Opýtali sme sa ho na tieto práce, ako i na jeho budúce plány.

arena5

„Búracie práce vykonáva komárňanská firma MATACO-Junior. Odstránenie betónovej ruiny i jamy sa vykonávajú súčasne. Práce začali 11. februára 2014 a máme s nimi dohodu, že búracie práce dokončia najneskôr do 30. marca 2014,“ začal Š. Menyhárt.

arena4

Začiatkom mája by terénne úpravy mali byť ukončené. Do popredia sa potom dostane finalizácia projektových prác spojených s vybavovaním rôznych povolení. Koncom leta, alebo začiatkom jesene už aj stavebné povolenie by malo byť vydané.

arena2

Podnikateľský zámer o novom objekte, ako aj využitie jeho okolitého priestoru už koncom minulého roka mal svoju konkrétnu podobu. Rozmery nového objektu boli stanovené tak, aby zostal dostatok priestoru na nové parkovacie miesta okolo novostavby. V žiadosti podanej na Mestský úrad je uvedené, že na vlastné náklady bude vybudované nové parkovisko, staré parkovisko sa obnoví a taktiež sa vybuduje 68 m dlhý chodník s pevným povrchom medzi Obchodným domom Lodiar a Wigwamom.

arena3

Nová polyfunkčná budova sa predstaví občanom Komárna pod názvom „Aréna“. Podľa predbežných plánov na prízemí budú kancelárie, obchodné priestory a prevádzky firiem poskytujúcich rôzne služby. Na prvom poschodí na ploche 1400 m2 môže byť vytvorený jednotný obchodný priestor, a na druhom poschodí budú vybudované bytové jednotky. Na prepravu osôb a tovaru medzi poschodiami budú slúžiť osobný i nákladný výťah.

arena1

„Aj touto cestou sa ospravedlňujem obyvateľom okolia, ktorých stavebný ruch vyrušuje, či už pri vykonávaní denných povinností, alebo pri oddychu. Dúfam, že krajšie okolie im dá zabudnúť na momentálny rachot i zvýšenú premávku z dôvodu prebiehajúcich prác,“ uzavrel nový majiteľ pozemku.

Na ďalšie otázky dostanete odpovede od Ing. Štefana Menyhárta na tel.č.: 0905 534 033