Mesto 2014. 04. 28.

Riskantné predbiehanie. Stredoškoláci skončili omotaní okolo stromu

Plné auto stredoškolákov vrazilo v nedeľu nadránom do jediného stromu pri ceste medzi obcami Tôň a Zlatná na Ostrove. Vracali sa z diskotéky a mladý vodič, ktorý má vodičský preukaz len pol roka, predbiehal na mokrej ceste. Auto po šmyku na mokrej ceste skončilo v priekope, obtočilo sa okolo stromu a je len zázrak, že všetci vystúpili živí a zdraví.

Bývalí spolužiaci zo základnej školy, dnes už stredoškoláci, sa vracali krátko pred druhou v noci z diskotéky v Tôni. Domov to mali len 12 kilometrov. Za volantom sedel 18-ročný majiteľ polročného vodičského preukazu. Šoféroval rodinného Forda. „Ja som mu už vyzváňala viackrát, že okolo druhej zvykli chodiť domov. Mala som strach, že kde sú,“ hovorí mama vodiča.

Išlo predomnou auto 70-kou, začal som ho predbiehať. nešiel som rýchlo a vyletel som z cesty,“ hovorí mladý vodič. „Po nehode zdvihol telefón, ale bol celý prestrašený. Ani hovoriť nevedel, plakal do telefónu,“ hovorí matka vodiča.

Na miesto dorazili aj hasiči, to sa už niektorí z posádky vybrali domov po vlastných. „Po príchode na miesto sa účastníci nehody nachádzali mimo vozidla, jedného bolo treba ošetriť,“ uvediol náčelník zásahu HaZZ Kolárovo.

Mladý vodič pred jazdou nepil, rodinné auto zrejme pôjde už len na súčiastky. „Radšej sa nepozerám na to auto, ako vyzerá. ja sa teším, že sa im nič nestalo,“ dodáva mama vodiča.

(zdroj a foto: noviny.sk)