Šport 2014. 03. 27.

Subaru Komárno odštartuje sezónu na Rally Miskolc

Po zimnej prestávke, počas ktorej sa mechanici tímu starali predovšetkým o kontrolu a výmenu poškodených súčiastok na Subaru Impreza WRX STi, sa na prvú súťaž slovenského šampionátu už pripravuje aj posádka Subaru Komárno Rally Teamu, Mário Csente s Petrom Těšínskym.

csente-444

„Rally Miskolc je pre nás veľkou neznámou, keďže ani ja, ani Petr sme tu ešte nikdy neštartovali. Samozrejme, skúšal som si na internete nájsť nejaké videá z tejto súťaže, aby som mal aspoň akú, takú predstavu do čoho ideme. Zistil som, že oproti Egeru, ktorý v minulosti štartoval slovenský kalendár, sú tu úplne odlišné rýchlostky, čo ma teší. Na tých širokých egerských letiskách ma to nebavilo, v Miskolci to vyzerá podstatne lepšie a viac sa to približuje klasickej rally súťaži. Iba dúfam, že to čo som videl na internete bude nakoniec aj pravda. Samotná súťaž sa mi zdá zbytočne natiahnutá, ten piatkový prológ môže byť zaujímavý, ale nám to natiahne celý program zbytočne o jeden deň. Všetci máme svoju civilnú robotu, ktorej sa treba venovať. Naše Subaru by malo byť pripravené, samozrejme nás čaká ešte krátky test, pri ktorom sa budem snažiť auto poriadne odskúšať, ale aj nastaviť podvozok, aby fungovalo čo najlepšie. V triede 3, kde patríme to bude aj v tomto roku zaujímavé, je tu niekoľko poriadne rýchlych jazdcov, tak iba dúfam, že sa nám bude dariť a postupne budeme získavať bod za bodom. Čo je tak trochu novinka, za náš tím Subaru Komárno štartuje v rámci Rally Miskolc aj všetkým slovenským, ale aj maďarským divákom dobre známy István Radó. Ten sa už tradične predstaví s Hondou Civic, ktorá bude v tomto roku zaradená do triedy 7. Držte nám palce, aby nám sezóna dobre začala. Ďakujem,“ zhodnotil situáciu pred Vredenstein 20. Rally Miskolc Mário Csente.

csente-222

Úvodné podujatie slovenského šampionátu v rally odštartuje už počas tohto víkendu v Maďarskom meste Miskolc. Meno víťaznej posádky, ale aj tých ostatných, ktorým sa podarí dôjsť až do cieľa sa dozvieme v nedeľu podvečer o pol šiestej.

(Subaru Komárno Rally Team, Miro Majláth, autosportfoto.sk)