Mesto 2012. 10. 12.

16 ročná Bianka sa našla u muža, ktorý ju podľa jej rodičov obťažoval už dávnejšie!

Príbeh obsahuje všetko. Od nezodpovedného prístupu školy, cez nečinnú políciu, starostlivú rodinu, až po šťastný koniec.

Dievča sa vydalo v pondelok na internát do Špeciálnej spojenej školy v obci Okoč. Tam ale 16 ročná Bianka nedorazila, čo rodina podľa našich informácií zistila len náhodou a až v stredu. Nikto z pedagogického zboru totiž nepovažoval za dôležité oznámiť absenciu žiačky, alebo sa na ňu aspoň opýtať.

Nebyť náhody, po dievčati by sa pátranie vyhlásilo až v piatok! Zarážajúce je najmä to, že škola mala ignorovať dohodu, podľa ktorej mala ihneď hlásiť absencie rodičom! Kontaktovali sme školu s otázkou, či sa vedenie chystá podniknúť kroky voči zamestnancom, ktorí mohli pochybiť, no odpoveď sme do týchto chvíľ nedostali.

Biankina rodina ale tušila, kam viedli stopy dievčaťa a tak už vo štvrtok večer bola doma. Nenašla ju pri tom polícia, ale jej starý otec. Ako bolo ďalej uvedené, mladým dievčaťom sa už skôr snažil manipulovať 40 ročný muž.

Ročne je podľa údajov polície nezvestných asi 1 400 detí, ich počet ale pomaly z roka na rok stúpa. Až vo vyše 94 percentách prípadov sa nezvestné deti podarí nájsť. Viac ako 75 percent nezvestných osôb je vypátraných do jedného týždňa, sú však aj prípady, kedy sa nepodarí dieťa vypátrať ani po desaťročiach.