Labužníci pozor! Martinské husacie hody v reštaurácii Apáli
V dávnych časoch už bolo zvykom pripíjať si na deň Svätého Martina prvýkrát novým vínom. V tento deň totiž vinárom, ktorí hospodárili u zemepánov, končila služba. Jej pokračovanie sa na ďalší rok dojednával pri poháriku prvého vína z jesennej úrody nad chutnými pokrmami z pečenej husi a koláčmi. Sväto-martinské oslavy ako čas dobrého jedla i pitia pretrvali až do súčasnosti.
V tejto tradícii pokračujú aj v Reštaurácii Apáli pri Mŕtvom ramene v Komárne. Pozývajú preto všetkých labužníkov na tie najchutnejšie jedlá z husaciny do priestorov reštaurácie
v dňoch 9.11. – 24.11.2013 .
Ponúkame Vám jedlá z pravej husaciny i kačaciny:
Husacia polievka s gágorkami
Pečené kačacie stehno, domáce lokše, dusená červená kapusta
Vykŕmená husacia pečeň s karamelizovanou hruškou, topinky
Pečené kačacie prsia na bazalikovo-syrovom polente
Pečené husacie stehno s tokajskou omáčkou, zemiakové knedle
Kačacia pečeň v mandľovom obale, princeznine zemiaky
Údené kačacie prsia s jablkovým pyré
Po dobrom jedle si vyberte aj z bohatého výberu nami ponúkaných vynikajúcich vín!
Cíťte sa u nás príjemne a prajeme Vám dobrú chuť!