Kultúra 2013. 11. 18.

Labužníci pozor! Martinské husacie hody v reštaurácii Apáli

V dávnych časoch už bolo zvykom pripíjať si na deň Svätého Martina prvýkrát novým vínom. V tento deň totiž vinárom, ktorí hospodárili u zemepánov, končila služba. Jej pokračovanie sa na ďalší rok dojednával pri poháriku prvého vína z jesennej úrody nad chutnými pokrmami z pečenej husi a koláčmi. Sväto-martinské oslavy ako čas dobrého jedla i pitia pretrvali až do súčasnosti.

V tejto tradícii pokračujú aj v Reštaurácii Apáli pri Mŕtvom ramene v Komárne. Pozývajú preto všetkých labužníkov na tie najchutnejšie jedlá z husaciny do priestorov reštaurácie

v dňoch 9.11. – 24.11.2013 .

Ponúkame Vám jedlá z pravej husaciny i kačaciny:

Husacia polievka s gágorkami

Pečené kačacie stehno, domáce lokše, dusená červená kapusta

Vykŕmená husacia pečeň s karamelizovanou hruškou, topinky

Pečené kačacie prsia na bazalikovo-syrovom polente

Pečené husacie stehno s tokajskou omáčkou, zemiakové knedle

Kačacia pečeň v mandľovom obale, princeznine zemiaky

Údené kačacie prsia s jablkovým pyré

Po dobrom jedle si vyberte aj z bohatého výberu nami ponúkaných vynikajúcich vín!

Cíťte sa u nás príjemne a prajeme Vám dobrú chuť!