Kultúra 2014. 05. 10.

Neskutočná hudobná ponuka na festivale Tűzvirág v Nesvadoch

V dňoch 30. mája – 8. júna sa Nesvady stanú festivalovým centrom nášho regiónu. Usporiadatelia festivalu Tűzvirág – Týždeň umenia každým rokom dvíhajú latku kvality stále vyššie. Pre návštevníkov festivalu každoročne pripravujú prekvapenia v podobe koncertov svetoznámych interpretov hudobného sveta. Pozrime si aké lahôdky nás čakajú tento rok na veľkom pódiu alebo v reštaurácii Kelt Garden v Nesvadoch.

jolly-és-suzy 1

V deň otvorenia 30. mája večer sa v hlavnej role predstaví ľudová zábava. Najznámejší interpreti tohto hudobného žánru z Maďarska, Jolly&Suzy, Csocsesz, Sógorok, Postás Józsi, Dankó Szilvia, Szega&Frédo, Éder Gabee, Lugosi Katalin és Bunyós Pityu budú zabávať publikum na hlavnom pódiu. V Kelt Gardene sa k slovu dostane akustická lyrická hudba v podaní Dinnyésa Józsefa.

Rekvizity disco éry nám bude pripomínať legendárna skupina 70. a 80. rokov Boney M na čele s fantastickou speváčkou Liz Mitchellovou. Ich koncert sa uskutoční dňa 31. mája začiatkom o 21.00 hodín a môžeme znovu prežiť staré disco časy. Skladby Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Rivers Of Babylon, Rasputin ostanú navždy evergreenmi. Po koncerte sa o zábavu postará DJ Bíró Tamás až do rána.

nepmuveszeti-kavalkad 1

Na festivale nebude chýbať ani ľudový folklór. Tradičná maďarská ľudová hudba, piesne, tance a kroje sa predstavia v pestrom programe dňa 1. júna začiatkom o 14.00 hodine. Program sa uskutoční v rámci celodennej akcie Trhu remeselníckych prác. Kto bude mať záujem, môže sa prechádzať aj na Ulici vín a páleniek. Celodenný vstup na tieto akcie je zdarma.

Večer dňa 6. júna na hlavnom pódiu vystúpi jedna z najznámejších hudobných skupín z Maďarska NEOTON FAMÍLIA. Po koncerte sa bude konať retro bulík. O zábavu sa postará skupina Carson a znovu až do rána. Priaznivcov bluesu v krčme Kelt Garden čaká program Blues Jam s medzinárodnou účasťou.

rytmus 1

Dňa 7. júna, v sobotu večer sa na hlavnom pódiu program začne vystúpením Deejay Mickey-ho. Po ňom prichádza RYTMUS, predstaviteľ slovenského hip-hopu, rozhodujúci člen rapovej skupiny KONTRAFAKT. Vymení ho šarmantná Niki Belucci, ktorá bude publikum zabávať horúcimi letnými house šlágrami. Bluesovú hudbu jej priaznivci nájdu v krčme Blues na koncerte skupiny Török Ádám & Big Man Band.

historia 101

Deň 8. júna je vyhradený znova pre rodiny. Pokračuje sa Trh remeselníckych prác, znova bude otvorená Ulica vín a páleniek. Večer sa o zábavu postará domáca skupina História, a program uzavrie koncert maďarského speváka CARAMEL na hlavnom pódiu.

Vstupenky na festival sú v predpredaji v kanceláriach Ticketportalu.

Ďalšie informácie sú na našej webovej stránke, alebo na facebooku.

tuzvirag-flyer 1