Mesto 2014. 04. 14.

Podvodníci okradli dôchodkyňu aj o úspory

Polícia opätovne vyzýva všetkých seniorov k zvýšeniu ostražitosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Dokumentuje prípad ďalšej okradnutej dôchodkyne, teraz v Kližskej Nemej.

69-ročná žena sa vo štvrtok 10. apríla dala nahovoriť neznámymi osobami na výmenu odkvapových rúr. Muži, ktorí sa tvárili ako odborníci, však od nej žiadali zálohu. Pri manipulácii s peniazmi ženu obrali o 2 600 eur. Poškodená spozorovala krádež asi dve hodiny po čine.

Podobné prípady sa odohrali v Komárňanskom okrese aj koncom februára a začiatkom apríla. V piatok 4. apríla okolo jednej popoludní si vpustila do domu v Komárne 82-ročná žena neznámeho muža, len preto, že jej údajne nesie peniaze pre jej syna. Neznámy žiadal rozmeniť 200-eurovú bankovku. Pani musela kvôli rozmeneniu vyjsť na poschodie domu. Bezcitný zlodej neváhal a vyšiel za ňou až do spálne. Keď sa vrátili do suterénu, vošli do domu postupne ďalší dvaja muži. Pokiaľ si tí dvaja pýtali drôt na priviazanie výfuku auta, tretí zmizol z dohľadu. Keďže im pani s poskytnutím drôtu nevyhovela, všetci traja z domu odišli. Až po ich odchode zistila dôchodkyňa, že ju obrali o 3 600 eur.

Polícia opätovne vyzýva všetkých seniorov k zvýšeniu ostražitosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Vaša dôverčivosť a ochota pomôcť človeku, ktorý sa tvári, že je v núdzi vás pripraví nielen o peniaze, ale často aj o zdravie a privodí strach na celý život.

(zdroj: KR PZ SR Nitra, sme.sk, ilustračné foto)