Aj tento rok budú v Komárne súťažiť najlepší výrobcovia klobás
Od 16. do 18. novembra sa bude v Komárne konať tradičný Ondrejský jarmok. Čakajú vás na ňom príjemné chvíle s široká škála výrobkov i pochúťok. Chýbať nebude varené víno, pečené gaštany, klobásky, medovina a mnoho ďalších tradičných receptov. Aj tento rok sa rozsiahly jesenný trh rozloží na parkovisku pri Univerzite Jánosa Selyeho a v jeho okolí.
Nie je žiadnou novinkou, že Ondrejského jarmoka sa každoročne zúčastňujú nielen Komárňania, ale aj návštevníci zo širšieho okolia. Jedná sa totiž o jednu z najväčších udalostí tohto typu v regióne. Počas troch dní sa tak medzi stánkami vystriedajú desaťtisíce ľudí, ktorí sem prídu nasávať jedinečnú atmosféru jesenného trhu s príchuťou blížiacich sa Vianoc.
Jednou z najočakávanejších udalostí vrámci Ondrejského jarmoku je klobásový festival, ktorý je na pláne už po siedmykrát. Podobne, ako v predchádzajúcich rokoch, sa toto podujatie koná v sobotu 17. novembra na parkovisku vedľa mestskej polície. Aj tento rok je prihlásených množstvo mäsiarskych tímov, ktoré budú súťažiť o titul najlepšej klobásy. Punc prestíže tejto gastronomickej súťaži dodáva aj účasť tímu z klobásami preslávenej obce Gyula.
Pravidlá súťaže hovoria, že mäsiari musia vyrobiť z 10 kilogramov mäsa a 10 metrov črievka 30-centimetrové klobásy. Hodnotiť sa budú nielen v surovom stave, ale aj po opečení, chuť i vzhľad. Každý z tímov dostane k dispozícii základné suroviny, no špeciálne ingrediencie a know-how si prinesie každý samozrejme sám. „Dúfame, že jednotlivé mäsiarske tímy budú súťažiť nielen prostredníctvom klobás, ale aj výzdobou svojich stánkov. Koniec-koncov, nesúťažia iba o hlavnú cenu, ale aj o srdcia návštevníkov. Dobrý výsledok bude pre nich výbornou reklamou,“ je presvedčený Róbert Dobi, ktorý je zodpovedný za organizáciu Ondrejského jarmoku.
Viac informácií o tradičnom komárňanskom jarmoku nájdete na webovej stránke http://komarno.sk/jarmok/.