Mesto 2013. 12. 20.

Nemocnica zvyšuje bezpečnosť onkologických pacientov

Každý hospitalizovaný pacient oddelenia klinickej onkológie Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK, dostane od 18. decembra, pri prijatí signalizačný náramok.

Vďaka bezdrôtovej pacientskej signalizácii TREX budú mať pacienti istotu, že im bude pomoc včas poskytnutá. Na oddelení majú k dispozícii 15 náramkov.

Signalizačné náramky pomôžu nielen pacientom, ale aj personálu, ktorý sa vďaka nim okamžite dozvie, ak niektorý pacient potrebuje pomoc. „Nový systém umožní pacientovi, aby si pomocou stlačenia tlačidla na náramku kedykoľvek a kdekoľvek privolal pomoc. Prenosný vreckový terminál následne svetelnou aj zvukovou signalizáciou upozorní sestru. Tá na displeji terminálu vidí, ktorý pacient žiada a pomoc, a ak je to potrebné, privolá si na pomoc aj lekára,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo, PhDr. Zlatica Halmová, MPH.

Náramky sú vyrobené z vodeodolného a mäkkého nedráždivého materiálu, ktorý je možné aj dezinfikovať a opäť použiť pre ďalšieho pacienta. „Používaním týchto signalizačných náramkov sa snažíme zlepšiť bezpečnosť pacienta, predchádzať nežiaducim udalostiam, minimalizovať možné riziká spojené s onkologickou liečbou a zároveň zvýšiť spokojnosť našich pacientov,“ dodala námestníčka s tým, že pokiaľ sa náramky osvedčia je možné, že ich používanie v budúcnosti zavedú aj na iných oddeleniach nemocnice.

Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Všeobecnej nemocnice Komárno poskytuje pacientom nielen komárňanského okresu komplexnú starostlivosť v prevencii, diagnostikovaní a liečbe nádorových ochorení.

TEXT: Mgr. Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa AGEL SK a.s.
FOTO: Ilustračné, sxc.hu