Mesto 2014. 03. 15.

Sestra sestier je Komárňanka

Prestížna súťaž Sestra roka, ktorú pripravilo vydavateľstvo Ecopress a časopisy Sestra a Zdravotnícke noviny vyvrcholila v piatok večer 14. marca. Najprestížnejšiu cenu Sestra sestier získala Daniela Kallós Belokostolská z Komárna.

Víťazka prestížneho titulu krátko po vyhlásení výsledku poskytla nášmu portálu rozhovor o svojich pocitoch a budúcich plánoch. Citujeme ju doslovne:

Pri vyhlasovaní najprestížnejšej ceny sestry roka – „SESTRA SESTIER“ – som neverila vlastným ušiam. Po vyhlásení môjho mena som ledva vládala vyjsť po schodoch na pódium, bola som doslovne v šoku. Nečakala som, že sa stanem sestrou sestier. Bol to nádherný pocit, a bola som veľmi hrdá nielen na seba, ale aj na ľudí, ktorí mi verili, podporovali a hlasovali na mňa. Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým dobrým ľuďom, ktorí veria v dobro človeka.

Moje pocity? Cítim, že som dosiahla vrchol svojej kariéry pri získaní tejto prestížnej ceny. Cenu som prebrala s veľkou pokorou a sľubom, že aj naďalej budem a chcem pomáhať tým, ktorí ma budú potrebovať, lebo pomáhať je tá najšľachetnejšia ľudská vlastnosť, na ktorú nikdy nezabudnem. Som tu pre všetkých chorých a sociálne slabších ľudí. Pre mňa je najkrajší dar ich uzdravenie a lepší návrat do spoločnosti.

Plány do budúcna? Nikdy neplánujem, ale odísť z mesta Komárna nechcem. Sú tu ľudia, ktorých mám rada, je tu moja rodina a deti, ktoré ma nadovšetko podporujú – tu som DOMA. Manžel, s ktorým zvládame aj tie najťažšie situácie, ktoré nám žiaľ niekedy nadelil osud. Mojej mamke a otcovi ďakujem za lásku, ktorou ma obdarili a vychovali, aby som nikdy neodmietla pomoc tým, ktorí to potrebujú bez rozdielu farby pleti a vierovyznania. Bratovi za jeho pomoc a podporu, ktorou ma obdarúva denno-denne a rozumie mi. Ešte raz ĎAKUJEM!

sestra 33

(Mgr. Daniela Kallós Belokostolská, pt)